I det fynske folks tjeneste

Detroniseret borgmester vil i Folketinget

Nyborgs tidligere borgmester Erik Christensen går nu efter en karriere i landspolitik. Socialdemokraten bliver efter alt at dømme den nye folketingskandidat for sit parti i Odenses 1. kreds.

02:32

01:03

01:04

1 af 4

Pladsen i Odenses 1. kreds er blevet ledig, fordi Pernille Rosenkrantz-Theill rykker til Vordingborg.

Folketingkandidaten skal formelt vælges af kredsens medlemmer, men kredsbestyrelsen peger på den erfarne lokalpolitiker. Det bekræfter både hovedpersonen selv og kredsformand Jesper Kinch-Jensen over for TV 2/FYN.

- Erik Christensen har en stor kommunalpolitisk erfaring, han er lokal, og så har han klare socialdemokratiske holdninger, siger Jesper Kinch-Jensen.

For Erik Christensen selv spiller den lokalpolitiske erfaring også en stor rolle.

- Jeg tror på, at jeg kan bidrage med min viden ude fra den kommunale virkelighed, hvis jeg kommer ind på Christiansborg. Jeg ved, hvordan de landspolitiske beslutninger virker ude i den virkelige verden hos hr. og fru Hansen, siger Erik Christensen til TV 2/FYN.

Den 56-årige socialdemokrat har været i lokalpolitik i 20 år, og han har haft 13 år som borgmester i henholdsvis Ullerslev og Nyborg Kommune.

Ved seneste valg nåede Erik Christensen at fejre en valgsejr, inden han alligevel mistede borgmesterposten, fordi en af hans partifæller sprang over til Venstre.