I det fynske folks tjeneste

Dette er ikke en aprilsnar

De fleste medier har droppet falske nyheder på 1. april, men der er fortsat mange fake news i omløb.

Badende grise og udbringning med hundebud. Flere af dagen løgnehistorier har et hunde/dyretema.

På TV 2/FYN bringer vi ikke aprilsnar-historier, og det har vi ikke gjort i mange år. De fleste andre medier er også gået væk fra den årlige forårsspøg. Men ikke alle.

I Ekstra Bladet kan man læse, at transportminister Ole Birk Olesen (LA) vil redde det underskudstruede PostNord ved at få kørselstjenesten Uber til at bringe posten ud, mens Politiken oplyser, at stavefejlen i avisens navn er rettet, så de fremover vil hedde Politikken.

Tvungen orlov fra landsholdet
BT skriver, at Spillerforeningen og organisationen Lederne vil have 12 ugers tvungen forældreorlov per barn, spillerne får. Lidt af en bombe under Superligaen, hvis det altså ikke var digt fra ende til anden.

Også i vores nabolande er man flere steder stoppet med at gå med på spøgen. Nyhedsbureauet AFP skriver, at det gælder de store norske medier VG, Aftenposten og Dagbladet, samt svenske Vasterbottens-Kuriren og Jönköpings-Posten.

Men også mange organisationer og virksomheder forsøger at binde folk noget på ærmet i dagens anledning. Her er en række af de historier, som vi har fået sendt som pressemeddelelser i løbet af dagen:

Tobakshunde bag tremmer
Fængselsforbundet skrev at, tobakshunde skal være med til at sikre røgfri fængsler, når rygeforbuddet træder i kraft.

Fra Økologisk Landsforbund lød det, at økogrise fremover skal have mulighed for at komme på badeferie. Det skulle være baseret på flere forsøg, hvor videooptagelser dokumenterer øget trivsel hos svømmende grise.

Comedy Central meddeler, at Amin Jensen nu skal til at være femte hovedperson i South Park, fordi de simpelthen bare elsker at grine af danskere.

Bibliotektsforeningen beretter, at den ifølge en afgørelse fra EU-domstolen ikke længere vil have mulighed for at udlåne fysiske bøger.

Ind med Lyngvild
Og NordicBet påstår selv, at spiltjenesten har de klaget over Thomas Blachman som dommer i X Factor, fordi han prioriterer musikken for højt. I stedet foreslås Jim Lyngvild.

Butikskæden Spar oplyser, at de vil til at levere daglivarer med hundebud. Meny vil også være med. Kæden oplyser, at de indfører smagemærkater, så kunder fremover vil kunne smage på varerne, inden de køber. Gigtforeningen fortæller, at den også fremover vil tage sig af kæledyr med gigt. Og butikskæden Kiwi vil - ifølge kæden selv - fremover præparere sine tilbudsaviser, så man kan plante dem ud som kiwiplanter.

Og med fare for at gentagelse: Umiddelbart burde intet af ovenstående være andet end spøg og skæmt i anledning af 1. april.