DF frygter for patienter

Dansk Folkepartis frygter, at amtsrådet vil gå med til at bruge de offentlige sygehuse til private formål. Amtsborgmester Jan Boye har nemlig planer om, at de patienter, der for eksempel har tegnet en forsikring gennem deres arbejdsgiver kan blive opereret på de fynske sygehuse mod betaling.

-

Dansk Folkeparti frygter, at amtsrådet vil gå med til at bruge de offentlige sygehuse til private formål. Amtsborgmester Jan Boye har nemlig planer om, at de patienter, der for eksempel har tegnet en forsikring gennem deres arbejdsgiver kan blive opereret på de fynske sygehuse mod betaling.

Betalingsoperationerne skal udføres udenfor normal arbejdstid af sygehusets læger og sygeplejersker, som derved vil blive i stand til at tjene flere penge.

Dansk Folkepartis to amtsrådsmedlemmer frygter for en sådan ordning og vil stemme imod:

\"Der skal være \'vandtætte skodder\' mellem de offentlige og private sygehuse, ellers kan man frygte, at patienter med forsikringsordninger eller en rig onkel vil blive behandlet før de patienter, der ikke har sådanne muligheder\", siger gruppeformand Tina Petersen (DF).

Boye: To fluer med ét smæk
Det har ikke været muligt at få en kommentar fra amtsbormester Jan Boye i dag, men fornyligt udtalte han til Fyens Stiftstidende:

\"Hvis vi kan få forsikringskunder undersøgt på OUH uden for den normale åbningstid, slår vi to fluer med ét smæk. Sygehuset får en øget indtægt på leje af stuer og udstyr, samtidig med at de private kunder fjernes fra de offentlige ventelister. Den idé tiltaler mig\".

Sygehusudvalgsformand, Poul-Erik Svendsen (A), kender ikke noget til de konkrete planer.

\"Det vigtigste for mig er, at vi har en fri og lige tilgang til sundhedsvæsenet. Det mener jeg, private aktører kan være med til at forplumre. Jeg mener, den stigende efterspørgsel på sundhedsydelser bør løses af det offentlige\", udtalte han til Fyens Stiftstidende.