DF i opløsning: Kun ét byrådsmedlem tilbage

Dansk Folkeparti (DF) i Svendborg er ved at falde fra hinanden. Nu er der kun et enkelt byrådsmedlem tilbage.

Dansk Folkeparti er presset. Nu er ét byrådsmedlem blevet smidt ud, et andet har meldte sig ud. 

Det skete efter et møde i byrådsgruppen for Dansk Folkeparti i Svendborg tirsdag. Her var Morten Sol Petersen, Jens Munk og Dorthe Ullemose til stede. De udgør partiets tilbageværende byrådsmedlemmer efter Jesper Larsen trak sig og blev løsgænger sidste tirsdag. 

Efter mødet herskede der stor tvivl om, hvorvidt Dorthe Ullemose skulle fortsætte som formand. Nu er hun den eneste, der er tilbage.

Morten Sol Petersen er blevet ekskluderet af partitoppen. Hovedbestyrelsens begrundelse for eksklusionen er, at der har været for meget ballade med det tidligere byrådsmedlem.​

- Jeg er noget forundret over, at Christiansborg vælger at tage den drastiske beslutning. Jeg tænker, at hvis man kigger på forløbet hernede, og at Jens Munk nu også træder ud, så er det alle de problemer, vi har påpeget, der bliver i Svendborg, siger Morten Sol Petersen. 

Han er blevet ekskluderet af Dansk Folkeparti med øjeblikkelig virkning.

- Hvis Christiansborg giver mig en advarsel og ekskluderer mig for det, de allerede har givet mig en advarsel for, så må jeg jo betragte det som om, at demokratiet ikke arbejder på de bedste vilkår i Dansk Folkeparti, og det er jo synd, forklarer Morten Sol Petersen. 

Alene i byrådet

Den eneste måde Dorthe Ullemose kunne blive gruppeformand, er ifølge Jens Munk ved at være den eneste tilbage i byrådet. Det er hun nu.

- Det er klart, at jeg ikke kan sidde i en gruppe, hvor der er en diktator, som vil og kan det hele på alle pladser. Det må hun også kunne forstå. Det har også gjort, at jeg har trukket mig, siger Jens Munk, der nu er løsgænger i Svendborgs byråd.

Efter gruppemødet tirsdag forlød det, at Morten Sol Petersen bakkede Jens Munk op som gruppeformand, og Jens Munk ville gerne imødekomme det for at få ro i gruppen.

Onsdag klokken 16 var meldingen, at Jens Munk skulle være gruppeformand, fordi han havde flertal for det. Jens Munk gav Dorthe Ullemose muligheden for at trække sig efter tirsdagens udspil - men uden held.

- Udspillet fra i går aftes lød på, at Dorthe Ullemose ville tænke over, hvorvidt jeg skulle være gruppeformand. Derfor sendte jeg onsdag morgen mine tanker til hende. Jeg gav hende til klokken 16.00 til at trække sig, og da hun ikke gjorde det, valgte jeg at trække mig, fortæller Jens Munk.

Det har hverken været muligt at få en kommentar fra gruppeformand Dorthe Ullemose eller partisekretær Poul Lindholm Nielsen i dag.