DF og Radikale delte gaver ud

En lotteriseddel og en gavekort skiftede ejermand, da Kristian Thulesen Dahl og Morten Østergaard gav hinanden gaver i forbindelse med TV 2/FYN's og TV 2/News' debatmøde på Odense Teater.

De to politiske duellanter var blevet bedt om at tage en ting med, der symboliserer forskellen på, om det bliver en rød eller en blå regering efter valget.

- Du får en lotteriseddel. Det symboliserer, at hvis man vælger Helle Thorning-Schmidt igen, så aner man ikke, hvad man får, sagde Kristian Thulesen Dahl med et smørret grin.

- Og så må vi jo erkende, at der på en lotteriseddel er flest nitter, fortsatte han.

Blød is til Dansk Folkeparti

Morten Østergaard kvitterede for lotterisedlen med en gavekurv.

Den var fyldt med godter med navne, der alle havde afsmitning fra engelsk. En henvisning til Alex Ahrendtsens forslag forleden, om at der skulle indføres afgift på engelske ord i reklamer.

- Det med grænsebomme og afgift på engelsk ord viser, hvilket verdenssyn, der dominerer, hvis der kommer en anden regering. Det bliver et Danmark, der lukker sig om sig selv, sagde Morten Østergaard.

Kurven indeholdt blandt andet popcorn og soft ice.

- Fremover skal soft ice vel så hedde "blød is" - og popcorn bliver til "udfoldet majs", sagde den radikale leder.

Gaveudvekslingen var afslutningen på en times debat om politiske temaer. Søndag aften klokken 19.30 viser vi et længere uddrag af "Politisk Teater".