I det fynske folks tjeneste

DF om terror: På tide at indføre grænsekontrol

Terrorangrebet i København viser med al tydelighed, at der er behov for at genindføre grænsekontrollen, mener Dansk Folkepartis Alex Ahrendtsen.

02:21

Alex Ahrendtsen, Dansk Folkeparti.

1 af 2

Efter terrorangrebet i København søndag, hvor tre mennesker mistede livet - deriblandt den formodede gerningsmand - og fem betjente blev såret, melder Dansk Folkeparti igen ud, at de ønsker en øget grænsekontrol.

- For det første så ved vi ikke hvilke mennesker eller våben, der kommer ind i eller ud af landet. Med en effektiv grænsekontrol med betjente, kan man meget bedre styre den slags, og det er derfor, vi bliver nødt til at indføre det, lyder det fra partiets fynske folketingsmedlem Alex Ahrendtsen.

Faktisk mener han, at skyderierne i København er et meget tydeligt eksempel på hvorfor, grænsekontrollen er nødvendig:

- En grænsebom vil også hjælpe, hvis nogen skal flygte ud af landet. Det er meget interessant at se, at efter det her attentat har man jo styrket grænsekontrollen midlertidigt, så man ved at grænsekontrol virker. Derfor er det afgørende, at vi får en, der er permanent, så vi ikke altid først etablerer den efter, der er sket noget.

S: Det er upassende

Dansk Folkepartis udmelding overrasker ikke socialdemokraternes Trine Bramsen, men hun mener, at det er upassende at bruge terrorangrebet til at profilere sig politisk:

- Der er intet, der peger på, at det her kunnet have været forhindret med en grænsebom ved Kruså, og jeg synes, det er forfejlet når man som politiker begynder at konkludere inden politiets arbejde er overstået. I stedet for at lade der gå valgkamp i den - som Alex Ahrendtsen åbenlyst gør - bør vi i stedet bruge dagen på at stå sammen på tværs af partipolitiske skel og vise, at vi først og fremmest er demokrater, der ikke lader os skræmme.