DF-profil genopstiller: Alex Ahrendtsen har genfundet lysten til politik

Formandsskiftet har givet DF's markante værdikriger, Alex Ahrendtsen, ny energi og blod på tanden. Nu er han klar til en ny periode i Folketinget.

Da Alex Ahrendtsen sidste år meddelte, at han havde fået nok af politik, lagde han ikke skjul på, at han havde mistet energien til at fortsætte i en hård branche, hvor man skal stå til rådighed fra tidlig morgen til sen aften.

- Jeg troede faktisk, at jeg var færdig med politik og var begyndt at forberede mig på et nyt liv. Men formandsvalget af min gamle ven, Morten Messerschmidt, som jeg har kendt, siden han var 19 år, gjorde mig bare så glad, siger Alex Ahrendtsen, som var sygemeldt med stress i en længere periode efter folketingsvalget i 2019.

Alex Ahrendtsen vendte dog tilbage til Christiansborg i efteråret 2020, men havde svært ved at finde arbejdsglæden. I foråret 2021 stod han frem i medierne og fortalte, at han efter moden overvejelse havde besluttet at leve et mere normalt liv udenfor rampelyset efter næste folketingsvalg.

-  Jeg kunne godt tænke mig at have et arbejde, hvor det ikke er nødvendigt at være i medierne for, at folk synes, at jeg laver noget, sagde Alex Ahrendtsen den 19. maj i et interview med TV 2/Fyn.

Nu er han klar til en ny tørn. Lidenskaben og lysten til at gøre en forskel er tilbage i den gamle værdikriger.

- Jeg har dog også lært noget de senere år; at jeg skal passe lidt mere på mig selv. Men jeg er fuldstændig rask og har genfundet glæden ved politik.

Lokalformanden: - Vi finder en kreds

Alex Ahrendtsen var ved valget i 2019 opstillet som spidskandidat i Odense Syd-kredsen, men den kreds er allerede optaget af Jeanne Nielsen, som blev opstillet sidste år. 

- Men det bliver ikke noget problem. Der er tre kredse i Odense, og Øst-kredsen er ledig. Om det lige bliver den, ved jeg ikke endnu, men det vil jeg drøfte med de andre kandidater, siger DF's lokalformand i Odense, Jan Grau, som har svært ved at få armene ned over, at Alex Ahrendtsen nu er tilbage i kampen om DF-vælgerne på Fyn.

quote Alex er jo en en helt særlig og meget meget dygtig politiker på de landspolitiske sager

Morten Messerschmidt, formand, Dansk Folkeparti

 - Jeg blev så superglad, da jeg hørte det. Han er bare en stærk politiker. Vi har manglet ham, og vi har ikke vidst, hvem der skulle opstilles i den sidste ledige kreds. Det er fantastisk godt for partiet, og jeg tror det vil give os flere stemmer. 

Ved valget i 2019 fik Alex Ahrendtsen 2.656 personlige stemmer i hele Fyns Storkreds - kun overgået af Jens Henrik Thulesen Dahl med 2.913 personlige stemmer.

-  Vi kunne jo se, at medlemmerne strømmede ind, da Messerschmidt blev ny formand. Alene i Odense fik vi 68 nye medlemmer, så at Alex Ahrendtsen nu er med på holdet, det er noget, som giver os ny energi op til næste valgkamp.

Partiformanden: - En meget dygtig politiker

Partiformand Morten Messerschmidt er også glad for, at Alex Ahrendtsen genopstiller.

 - Alex er jo en en helt særlig og meget meget dygtig politiker på de landspolitiske sager, hvor han forhandler alt fra uddannelsespolitik til kultur og internationale forhold.  Men han er også en helt fantastisk repræsentant for Fyn, som har en række særlige udfordringer i forhold til gartnerierne, klimaet og i forhold til ghettoerne i Odense, siger partiformanden til TV 2/Fyn. 

Alex Ahrendtsen har været valgt til Folketinget siden 2011. Han har været kandidat for partiet i 20 år. Byrådsmedlem i Odense i 12 år og viceborgmester i fire år.

Alex Ahrendtsen er i den brede offentlighed især er kendt for sine år som kulturordfører for Dansk Folkeparti, hvor han med et stærkt engagement gik ind i en lang række store kulturpolitiske kampe. For det danske sprog, fredede bygninger, historiske ruiner, Fregatten Jylland og Vikingeskibsmuseet i Roskilde med videre.

I dag er han EU-ordfører, og forleden blev han også udnævnt til Europarådsordfører.

Oversigt

    Oversigt