I det fynske folks tjeneste

DI Fyn: Milliarder til E20 er godt nyt for virksomhederne på Fyn

Det er godt nyt for virksomhederne på Fyn, at der på finansloven er afsat penge til at udvide motorvejen på Vestfyn, mener DI Fyn.

Foto: Lasse Beck Frost

I aftalen om finansloven er der afsat 2,4 milliarder kroner til at udvide motorvejen på Vestfyn til seks spor på strækningen mellem Nr. Aaby og Odense V. Det er godt nyt for virksomhederne på Fyn, lyder det fra brancheorganisationen Dansk Industri Fyn, DI Fyn.

- Vi spilder alt for mange timer på at holde i kø på E20, og vi er meget tilfredse med, at der i aftalen om finansloven er afsat penge til at får udbygget E20 mellem Nr. Aaby og Odense, siger formand for DI Fyn Poul Strandmark.

Håber på mere udvidelse

DI Fyn håber, at Folketinget også hurtigt finder penge til udvidelse af motorvejen ved Odense.

- Strækningen syd om Odense er også en alvorlig flaskehals, så der er brug for, at regeringen og Folketinget også finder penge til at få udbygget den strækning, siger Poul Strandmark.

Læs også Aftale på plads: Støjplagede odenseanere får millioner

I aftalen om finansloven er det også aftalt at nedsætte taksterne på Storebælt med 25 procent. I første omgang med 15 procent fra 1. januar.

- Det er godt nyt for virksomhederne på Fyn, at taksterne på Storebælt nedsættes. Nu bliver det billigere at transportere varer til resten af landet og det bliver billigere at pendle til et job på Fyn, siger Poul Strandmark.