I det fynske folks tjeneste

DIF: EM-succes ændrer ikke på støtte til volleyball

Der ændres ikke på støtten til Dansk Volleyball Forbund, selvom Danmark har gjort det over forventning ved EM.

Det er gået over al forventning for de danske volleyballherrer ved EM på dansk grund.

Tirsdag har landsholdet mulighed for at spille sig i en kvartfinale, hvis holdet vinder playoff-kampen mod Serbien.

Formand i Danmarks Idrætsforbund (DIF), Niels Nygaard, var på lægterne i Odense til kampen mod Hviderusland, som Danmark vandt.

Han er imponeret af, at danskerne gik videre fra gruppen, men han regner ikke med, at volleyball-landsholdets EM-succes ændrer på antallet af støttekroner til sportsgrenen.

- Ikke umiddelbart. At vi fra DIF's side valgte at gå ind og give et ekstraordinært bidrag til at sikre, at landsholdet kunne forberede sig optimalt til mesterskaberne, hang sammen med, at vi syntes, det var vigtigt.

- Når vi nu havde fået så stort et mesterskab til Danmark, så var det også vigtigt, at vi var så godt forberedt som muligt, siger Nygaard.

DIF-formanden henviser til de 600.000 kroner, som DIF tildelte som ekstra støttekroner til landsholdet før EM. Men fremover er der, som der plejer at være, nogle langt højere krav til øget støtte.

- Omkring det fremadrettede, så er det de kriterier, som Team Danmark stiller op for støtte af eliten, der er afgørende.

- Team Danmark har valgt at prioritere kræfterne på den måde, at det er idrætter, som har mulighed for at vinde medaljer og være med til OL-, VM- og EM-slutrunder.

- Selv om Danmark har gjort det rigtig godt her ved EM, så er der et godt stykke vej, inden man bliver fast deltager ved EM og VM. Det kræver, at volleyball-landsholdet tager yderligere et spring, siger Nygaard.

Danmarks kamp mod Serbien går i gang tirsdag klokken 20. Vinderen er klar til onsdagens kvartfinale mod Belgien.