DIF rystet over trusler mod Axelsen

Danmarks Idrætsforbund, DIF, går nu ind i sagen om, at badminton-talentet, Viktor Axelsen, har modtaget dødstrusler under to store turneringer.

Viktor Axelsen fortalte lørdag TV 2 Sport, at han har modtaget dødstrusler både ved All England og VM i Indonesien.

Truslerne er både kommet på Facebook, Twitter og i form af sedler lagt på hans hotelværelse.

Axelsen selv og ekspert og journalist, Declan Hill, mener, at truslerne kan være forsøg på matchfixing.

Er det tilfældet, ryster det Danmarks Idrætsforbund:

- Kan det her linkes til matchfixing, er det en vanvittig sag, siger Poul Broberg, idrætspolitisk chef i DIF til TV 2 Sport.

- Det er en ny udvikling for os, at man i stedet for at gå direkte efter et bestemt resultat, går efter at gøre spillerne utrygge. Det er mere sofistikeret end det, vi tidligere har set, siger han.

Man har tidligere haft sager, hvor selv topnavne indenfor badminton er blevet tilbudt penge for at tabe bestemte kampe eller sæt eller er blevet truet til at tabe med vilje.

DIF vil nu tage fat i Viktor Axelsen for at høre nærmere om hans oplevelser, ligesom de vil tage kontakt til præsident i det Internationale Badmintonforbund, Poul-Erik Høyer og forbundets generalsekretær, Thomas Lund.

- Når det er på så højt niveau, så har badminton et problem. I andre sportsgrene er det jo tit langt ned i rækkerne, den slags foregår, men i badminton ser det ud til, at der også er urent trav i forbindelse med de bedste præstationer. Det må vi tage en dialog om, siger DIFs idrætspolitiske chef, Poul Broberg.

Mere hos TV 2 Sport