Digital legeplads gør børn aktive

Smartphones, PCer og tablets beskyldes ofte for at gøre børn passive, men et nyt legepladskoncept bruger dem til at gøre børn aktive.

KOMPAN, der laver legeredskaber, har udviklet et koncept, der inddrager smartphones og tablets i aktiviteterne på verdens første legeplads med sin egen app, kaldet SMART legeplads.

Legepladsen er siden efteråret 2013 blevet testet på Holluf Pile Skole i Odense.

Temaet for det hele er H. C. Andersens eventyr, og den tilknyttede app tilbyder gratis spil, der forbinder børns fascination af spil og teknologi med læring og leg med KOMPANs almindelige legeredskaber.

Ved at scanne QR-koderne på legeredskaberne eller via App Store eller Google Play kan børn, forældre og lærere downloade app?en H. C. Andersen Play Gate.

Når den aktiveres åbner der sig et virtuelt univers med personer og elementer fra forskellige eventyr.

Undervisningsideerne til legepladsen er en kombination af læring, spil og udeleg, fortæller manager på KOMPAN Play Institute, Jeanette Fich Jespersen.

- Det gør lærerne i stand til at sætte gang i lege, der stimulerer fysisk aktivitet, kommunikation og sprogudvikling, siger hun.

Samarbejde med museum

App?ens moderne udgave af eventyrene er udviklet af H. C. Andersens hus, som straks tog imod opfordringen fra KOMPAN:

- Vores opgave er at udbrede kendskabet til H. C. Andersen i hele verden. KOMPANs tilstedeværelse på mere end 60 markeder gør et samarbejde ekstra interessant for os, siger museumsdirektør for Odense Bys Museer, Torben Grøngaard Jeppesen.

Holluf Pile Skole i Odense har så gode erfaringer med SMART legeplads, at de har besluttet at købe testlegepladsen hos dem:

- Undervisning behøver ikke kun finde sted indendørs. Nu flytter vi også udendørs og giver plads til levende pædagogik. Det gør læringen mere sjov og det er vigtigt, for vi lærer når vi leger, siger skoleinspektør Nanna Lohmann.

KOMPAN har allerede solgt SMART legeplads i 25 lande i Europa, USA og Asien.