Direktør kræves fængslet i fyrværkeri-sag

Anklager vil have direktøren for T. Hansen i Middelfart fængslet for fusk med fyrværkeribatterier.

Det kan komme til at koste direktør for den landsdækkende butikskæde T. Hansen, Bent Jensen, et ophold bag tremmer, hvis anklagemyndigheden får sin vilje i en sag om ompakning af fyrværkeribatterier.

I straffesagen, der indledes tirsdag i Retten i Odense, kræver anklagemyndigheden også T. Hansens fyrværkeri-datterselskab, LCH Fireworks A/S, idømt en bøde og frakendt retten til at handle med fyrværkeri.

Bent Jensen og virksomheden er tiltalt for at have bedt en producent i Kina om at ompakke op mod 14.000 fyrværkeribatterier i sommeren 2011.

Ifølge anklageskriftet bad virksomheden i en e-mailkorrespondance om, at batterier med navnet "Kansas City" blev ompakket, så de kom til at hedde "Flames of Passion", og de fik sammen med det nye navn og også nyt sikkerhedsnummer.

Under det nye navn blev de i fyrværkerisæsonen det år markedsført i T. Hansens 76 butikker, indtil Sikkerhedsstyrelsen 16. december 2011 standsede salget med et strakspåbud.

Virksomheden og direktøren er tiltalt for at fortsætte handlen, selv om styrelsen allerede 22. november havde udstedt påbud om at standse salget og kalde batterierne tilbage.

Bent Jensen skal også miste retten til at være direktør eller medlem af bestyrelsen i et selskab, der handler med fyrværkeri, mener specialanklager Klaus Holten Kristensen fra Fyns Politi.

- Der er langt hen ad vejen ikke uenighed om det faktiske i sagen. Og når man har foretaget ompakning - og det er ubestridt - i strid med dansk myndigheds afgørelse, så er det en alvorlig sag, siger Klaus Holten Kristensen.

Foruden overtrædelse af fyrværkerilovgivningen vil anklagemyndigheden forsøge at få direktøren dømt efter den sjældent brugte paragraf 176 i straffeloven, der handler om fusk med mærkning af varer, og som kan give fængselsstraf.

Bent Hansen nægter sig imidlertid skyldig. Han har udtalt, at han venter, at hverken virksomheden eller han selv ender med at blive dømt.

Retten har sat tre dage af til sagen, som bliver en strid om, hvorvidt der var grundlag for Sikkerhedsstyrelsens påbud til virksomheden, og hvorvidt den ompakning, der har fundet sted, er omfattet af straffelovens paragraf 176 eller ej.

Der falder dom i sagen senest 4. februar.