I det fynske folks tjeneste

Direktøren ønsker sig en skole i Cambodia til sin fødselsdag

Hvad skal man ønske sig til en 50 års fødselsdag? En erhvervsmand i Odense har fundet et nyt ønske til manden der har alt: en skole i Asien.

Hans Bøgh-Sørensens ønsker sig en ny skole i Cambodja i fødselsdagsgave

Fredag holder direktøren for medicinalfirmaet Carefarm, Hans Bøgh-Sørensen, reception i anledning af hans 50-års-fødselsdag. Men gæsterne behøver ikke at bekymre sig om at finde på en god gave til fødselaren.

Hans Bøgh-Sørensen ønsker sig hverken vin, chokolade eller blomster.

- Jamen jeg fik den overvejelse at jeg ikke manglede noget akut, og så dukkede ideen om at støtte et velgørende projekt op, hvor man virkelige kunne gøre en forskel, siger Hans Bøgh-Sørensen.

Klar til september

Derfor håber Hans Bøgh-Sørensen, at hans gæster i stedet vil bidrage til en skole i det asiatiske land Cambodia.

Skoleprojektet går ud på at bygge en skole til 300 elever i det ludfattige land. Hans Bøgh-Sørensen har sat sig for at indsamle 90.000 kroner til "Hans Christian Andersen School" og derudover bidrager organisationen Asian Development Bank med et lignende beløb.  

- Det var et projekt, hvor vi virkelig følte at her kan vi gøre en forskel. Der er et kæmpe behov for uddannelse, da alle med en uddannelse blev udslettet af Pol Pot i 70erne, siger Hans Bøgh-Sørensen, der selv har rejst i Asien flere gange.
 
Hvis det lykkedes for Bøgh-Sørensen at indsamle beløbet vil skolen kunne stå klar allerede i september.