DM i Billardens formel 1

Tre bande carambole er en af billardsportens allersværeste discipliner. Lørdag blev der afviklet Danmarksmesterskaber i Odense.

- Det handler om at lave karambolage, og det gør man ved at ramme en kugle og ramme tre bander og ramme næste kugle, fortæller formanden for Bristol Odense, Leif Rasmussen.

Michael Lohse er en af de bedste caramboleepillere på Fyn. Han har spillet i den bedste liga i Spanien, Tyskland og Holand.

- Jeg går meget op i det her spil. Jeg synes, at det er fedt med sport, hvor man skal være fokuseret og koncentreret hele tiden. Man skal være perfektionist, og det hele bliver afgjort af få milimeter, fortæller Michael Lohse.

Den første semifinale blev spillet mellem Vejle og Bristol Odense. De to andre hold er Albertslund og Grøndal fra København. Og før mødet med Vejle er målet klart.

- Vi skal have guld, men først skal vi vinde over vejle, siger Michael Lohse
Men på trods af favoritværdigheden kikser Bristol dog og må nøjes med en tredjeplads ved dette DM.

Bristol har ikke haft pokalen siden 1999. Den danske liga er så lige, at det på dagen er et spørgsmål om ganske få milimeter, der kan afgøre kampene.

- Vi kalder det formel 1, fordi det er det sværeste spil,. Det handler om koncentration, strategi og taktik. Den som kan koncentrere sig voldsomt en hel dag er i stand til at vinde, siger Leif Rasmussen.

Finalen mellem Grøndal og Vejle trækker ud og en vinder er af DM-guldet er endnu ikke fundet.