I det fynske folks tjeneste

DMI og TV 2 får baghjul: Norsk vejrtjeneste hitter

Flere og flere fiskere, landmænd og sejlere kigger mod nord, når de skal tjekke vejrudsigten. De mener nemlig at den norske vejrudsigt er den mest pålidelige.

02:18

Flere og flere fiskere, landmænd og sejlere kigger mod nord, når de skal tjekke vejrudsigten. De mener nemlig at den norske vejrudsigt er den mest pålidelige.

1 af 2

Folk der er afhængige af at vide hvordan vejret bliver, er begyndt at bruge vejrudsigten fra det norske meteorologiske instituts hjemmeside YR.no.

Det skriver TV 2/Fyn.

Nogle af dem der har taget den norske vejrudsigt til sig er de fynske lystfiskere.

- Det holder som regel stik, og det er sådan set det vigtigste, siger Hans Aarre Pedersen, der er Fiskegrejhandler hos Ækvatorshop i Odense.

I føretrøjen

På TV 2 Vejret lægger de sig fladt ned. YR er lige for øjeblikket nogle af verdens bedste til at forudsige vejret.

- Det er lidt sådan et kæbeslag. Nordmændende er på forkant med alt hvad der angår meteorologi, og også hvad der angår præsentation af vejr, og derfor er YR simpelthen blevet så stor, siger Anders Brandt, der er meteorolog og vært på TV 2 Vejret.

Også for en eks-minister

Det er ikke kun landmænd og lystfiskere, der har skiftet til YR. Danmarks tidligere trafikminister og øverste chef for Danmarks Meteorologiske Institut skiftede til YR sidste sommer. Sonja Mikkelsen er nemlig også til sejlferie.

- Vi valgte tit ikke at sejle ud, fordi vejrudsigterne sådan var lidt på katastrofestemning. Og så viste det sig, at når weekenden kom, og vi gik hjemme i vores have, så var det rigtig godt vejr - og tog vi ned på båden, så var der stort set ingen vind. Og ved du hvad, så bliver man træt af det - derfor har vi valgt at bruge den norske, forklarer den tidligere minister.

God sammen med andre

Også TV 2s vejrvært indrømmer at se mod nord, når vejrudsigten skal præciseres.

- Helt privat, så kigger jeg da også på YR, når jeg skal til stranden eller noget andet, jeg kigger også på DMI og jeg ser også på vores eget. En kombination af de tre, det giver et rigtig godt helhedsindtryk af hvordan vejret bliver de næste par dage, mener Anders Brandt.

I den mere kuriøse afdeling er YR i øvrigt ikke en forkortelse for det norske meteorologiske institut. Det er det norske ord for en særlig fedtet og kold finregn.

Besøg den norske vejrudsigt