Dobbelt fangst af spritbilister

Nyborg Politi har med stor succes oprettet en specialstyrke, der går målrettet efter spritbilister. I år er der fanget dobbelt så mange spritbilister som på samme tidspunkt sidste år. Se interview med politiinspektør Palle Brix Jensen

Specialstyrke i Nyborg giver resultater

Nyborg Politi har med stor succes oprettet en specialstyrke, der går målrettet efter spritbilister. I år er der fanget dobbelt så mange spritbilister som på samme tidspunkt sidste år.

En specialstyrke i Nyborg Politikreds har siden første januar i år snuppet 63 spritbilister. I løbet af de første tre måneder sidste år blev der taget 26. Specialstyrken har dermed mere end fordoblet fangsten af spritbilister i Nyborg.

"Det er da foruroligende, at vi så let kan fange flere spritbilister. Men det er vigtigt, at vi får fat i spritbilisterne inden de når at lave ulykker," siger politiinspektør Palle Brix Jensen fra Nyborg Politi.

Spritbilisterne er blevet snuppet i både Nyborg by, på landevejene og i landsbyerne. Især i aldersgruppen 40-60 år har politiet fanget mange med for meget alkohol i blodet, og flere af bilisterne var gengangere uden kørerkort.

Specialstyrken består af en enkelt patruljevogn, der ikke har andre opgaver end at fange spritbilister. Vognen holder på udvalgte strækninger i kredsen og stopper samtlige bilister der kommer forbi i løbet af nogle timer.