Dobbelt Utaka sikrer OB førstepladsen

OB's Peter Utaka slog hul på AaB-defensiv og med to scoringer sikrede angriberen en fynsk sejr på 2-1 sejr. OB rykker samtidig op på SAS Ligaens førsteplads.

Det var to solide defensiver, der bød op til kamp på Fionia Park. OB's Peter Utaka stjal hele billedet med sine to mål og sikrede OB en 2-1 sejr. Utaka havde taget hammeren med, og rev et hul i den solide mur, som AaB i denne sæson har parkeret foran deres mål. Gæsterne havde inden mandagens kamp kun lukket seks mål ind. I den anden ende stod OB, som nærmest har været usårlige på hjemmebane, og ikke har tabt siden december 2008.

AaB stillede op i den samme formation, som da holdet spillede i Europa-cup i sidste sæson, hvor de med et defensivt udgangspunkt konstant var farlige i hurtige omstillinger. Og efter 17 minutter var det netop en af disse omstillinger, der pressede OB-keeper Roy Carroll ud i en imponerende redning nede ved foden af stolpen efter et præcist hovedstød fra Jeppe Curth, der fik reduceret til 1-2 i slutminutterne.

Efter 34 minutter tog OB angriberen Peter Utaka sagen i egen hånd med en solotur fra midten. Han afdriblede AaB-forsvaret og hamrede læderkuglen ind under Karim Zaza i AaB-målet. Fra anden halvlegs start var AaB'erne flere gange ved at blive løbet over ende, men de fik bidt fra sig og stille og rolig etableret et pres mod OB's mål.

Efter en god time blev hullet i AaB's forsvarsmur endnu større da Peter Utaka med ydersiden, og med hjælp af indersiden af stolpen afgjorde kampen til odenseanernes fordel.

OB kan nu holde pause på førstepladsen, mens der er landskampe, med et point ned til Esbjerg. Ålborgenserne skal til gengæld til at finde nogle andre takter frem efter nederlaget, som er det tredje i træk. Nordjyderne er nu dumpet fra førstepladsen ned på syvendepladsen med seks point op til OB.