I det fynske folks tjeneste

Død kvinde identificeret som Ruth Teisen

Det ene af de to lig, fiskere fandt ud for Langeland mandag, er identisk med Ruth Teisen, der blev dræbt sammen med sin mand i juni.

Retsmedicinerne kunne tirsdag med sikkerhed fastslå, at et af de lig, som fiskere fandt mandag, er identisk med Ruth Teisen. Det skriver Ritzau.

Hun forsvandt sammen med sin mand Finn i begyndelsen af juni fra
parrets båd ud for Ærø. Politiet anholdt kort efter en 25-årig mand, som blev varetægtsfængslet for at have knivdræbt parret.

Indtil mandag har parret været sporløst forsvundet, men fiskere fik syd for Bagenkop på Langeland to sammenbundne lig i trawlet, og alt tydede på, at der var tale om Teisen-parret.

- Retsmedicinerne kan med 100 procents sikkerhed sige, at kvinden er Ruth Teisen. Det er fastlagt ved en undersøgelse af hendes tandsæt, siger efterforskningsleder Henning Christiansen, Fyns Politi, til Ritzau.

- Og vi er sikre på, at manden er Finn Teisen. Det er godt nok ikke endeligt bekræftet af retsmedicinerne, men han svarer til signalementet, siger Henning Christiansen.

Politiets efterforskere venter nu på retsmedicinernes obduktions-erklæring, som forhåbentlig kan kaste mere lys over, hvad der skete om bord på parrets båd.

- Vi håber, at ligene kan fortælle os en historie, som vi så kan sammenholde med den sigtedes forklaringer, siger Henning Christiansen.

Den sigtede har erkendt, at han er skyld i parrets død, men har hele tiden nægtet, at der var tale om drab.

Hvor en dom for drab i yderste tilfælde kan resultere i fængsel på livstid, kan en dom for vold med døden til følge ikke give over 10 års fængsel. Medmindre der har været tale om særdeles skærpende omstændigheder, for så muliggør en særlig paragraf i straffeloven, at strafferammen hæves til 15 år.

Den endelige obduktions-erklæring vil først være færdig i løbet en dag eller to, oplyser efterforskningsleder Henning Christiansen til TV2/FYN.