Dødsbilist havde promille på 1,29

Promillen var alt for høj hos 27-årig mand, som er tiltalt for at være skyld i to mænds død.

En 27-årig mand havde mere end dobbelt så meget alkohol i blodet, som det er tilladt, da han en nat i februar var involveret i en trafikulykke på Vestmotorvejen. I følge EB.dk var de på vej hjem fra en fest på Fyn.

To mænd mistede livet i ulykken, da deres bil forulykkede og brød i brand efter at være blevet ramt af den BMW, hvor den 27-årige ifølge anklagemyndigheden sad bag rattet.

En tredje mand befandt sig også i den lille Peugeot, hvor sagens to ofre sad. Han formåede dog at redde sig ud, inden en eksplosionsagtig brand omsluttede den lille bil og gjorde det umuligt at redde de to ofre.

Anklager Camilla Meding fra Midt- og Vestsjællands Politi fortæller mandag ved Retten i Roskilde, at mandens promille efter ulykken blev målt til 1,29. Den maksimalt tilladte alkoholpromille ved bilkørsel er 0,50.

Den 27-årige har under sagen fortalt, at han ikke husker selve ulykken, og derfor nægter han sig skyldig i tiltalen, som lyder på uagtsomt manddrab.

Ved færdselssager med dødelig udgang, hvor der er for store mængder spiritus indblandet, udløses den strenge bestemmelse om uagtsomt manddrab i straffeloven automatisk.

Ud over for meget alkohol har den 27-årige ifølge anklagemyndigheden også kørt for stærkt og kørt hensynsløst. Det regnes som skærpende omstændigheder i sager om uagtsomt manddrab.

Anklagemyndigheden mener, at hastigheden var over 180 kilometer i timen, da BMW'en påkørte den lille Peugeot.

Den 27-årige kan, hvis han kendes skyldig, idømmes op til fire års fængsel i sagen.

Retten i Roskilde ventes at afsige dom i sagen mandag eftermiddag.