Dødsbillist: Erkender uagtsomt manddrab

Billisten, der sidste år påkørte 13-årige Natasha Torres Esquivel, så hun senere døde af sine kvæstelser, erkender nu uagtsomt manddrab og desuden også, at han kørte over for rødt.

13-årige Natasha Torres Esquivel blev påkørt den 11. juni sidste år og døde dagen efter af sine kvæstelser.
13-årige Natasha Torres Esquivel blev påkørt den 11. juni sidste år og døde dagen efter af sine kvæstelser.

I dag falder der dom i den tragiske sag fra juni sidste år, hvor en nu 26-årig mand påkørte 13-årige Natasha Torres Esquivel, der senere døde af sine kvæstelser. Hidtil har føreren af bilen nægtet at være kørt over for rødt, men da flere vidner i dag i retssalen forklarede, at bilen trodsede det røde lys, medgav den 26-årige, at han nok var kørt over for rødt. Han erkender desuden uagtsomt manddrab.

- Efter at have hørt vidnernes forklaring vil min klient ikke bestride, at han har kørt over for rødt. Folk skal ikke have den opfattelse, at han ikke er påvirkelig af det, han har hørt i dag, sagde hans forsvarer, Klaus Ewald i retten.

En blodprøve fra den 26-årige viste efter ulykken, at han både var påvirket af alkohol og amfetamin, da han kørte bilen. Og med tilståelsen af at han kørte over for rødt, bliver han efter al sandsynlighed dømt for uagtsomt manddrab senere på dagen. Anklageren plæderer for en fængseldom på fem år, som skal afsones på en lukket psykiatrisk afdeling.