Dom til fire palæstinensiske drenge

Tre palæstinensiske drenge blev torsdag kendt skyldige i hærværk, trusler og forsøg på vold. Byretten i Odense idømte drengene betingede fængselstraffe i to og tre måneder.

Betingede straffe slutter Sveriges tur

Tre palæstinensiske drenge blev torsdag kendt skyldige i hærværk, trusler og forsøg på vold efter en hyttetur i Sverige. Byretten i Odense idømte drengene betingede fængselstraffe i henholdsvis to og tre måneder.

Den ene af drengene blev idømt 3 måneders fængsel, mens de to andre hver fik 60 dage. De tre drenge på 15-16 år tog dommene fattet, og de var tydeligvis glade for, at straffen blev gjort betinget, og at de dermed ikke skal "ind og sidde" som de selv udtrykte det.

I sin udmåling af straffen lagde dommeren vægt på, at der havde været en oppisket stemning på turen.

Den vurdering købte forsvaren for de tre drenge kun delvist.
Han mente, at drengene er blevet gjort til syndebukke for turens fiasko, og at de slet ikke burde sidde som anklagede i sagen.

Turen til Sverige var arrangeret af det private firma Q-courage. Firmaet var af Odense Kommune hyret til at give de unge en god oplevelse i sommerferien. Men sådan gik det som bekendt ikke. Turen udviklede sig i stedet til kaos og slagsmål mellem de unge og de deltagende pædagoger, soldater og betjente fra Courage-gruppen.

Forsvaren udbad sig betænkningstid med henblik på anke, men foreløbig er der sat punktum for en dramatisk tur sidste sommer.