Dommer i krænkersag afviser at lukke døren

Dommer tvinger sky krænkertiltalt til at se de fyldte tilhørerrækker i øjnene i stor fynsk retssag.

Det store retslokale ved Retten i Odense er tirsdag formiddag fyldt til bristepunktet. På de forreste rækker sidder journalister fra en lang række medier og bagved sidder nysgerrige tilhørere.

Den eneste, som fra retsmødets start ikke er i lokalet, er hovedpersonen selv, nemlig den 41-årige mand, der blandt andet er tiltalt for at have krænket to småpiger, som han samlede op i sin bil.

Ifølge mandens forsvarsadvokat, Linda Christensen, er manden bange for, at han på et senere tidspunkt skal blive genkendt i offentligheden, hvis ikke retsmødet bliver gennemført for lukkede døre.

Det afviser retsformand Ingrid Therkelsen dog pure.

- Det er hovedreglen i dansk retspleje, at hovedforhandlingen foregår for åbne døre, og vi ser ingen grund til at lukke dørene under sagen, lyder det fra Ingrid Therkelsen.

Forsvareren har desuden forlangt, at hvis ikke retten vil lukke dørene, så skal manden have lov til at opholde sig i et tilstødende lytterum, hvor han ikke skal vise sit ansigt for tilhørerne.

- Min klient er allerede blevet overfaldet to gange i forbindelse med sin varetægtsfængsling, fortæller Linda Christensen.

Men heller ikke den anmodning har nogen gang på jord i Ingrid Therkelsens juridiske univers.

- Det finder jeg som retsformand ikke, at der er grundlag for, siger hun.

Efter tre kvarters drøftelser er den tiltalte CJ blevet ført ind. Han er i første omgang iført en kasket - måske for at skjule sig - men også den må han på dommerens forlangende lægge fra sig.

Overfaldene på småpigerne i oktober og november 2012 medførte en meget omfattende efterforskning og eftersøgning.

En mand i en rød bil blev efterlyst i landets medier, og over 200 mænd afgav dna-prøver. Politiet fik intet gennembrud i sagen trods mange appeller til offentligheden.

Det var først i forbindelse med en brand i sommeren 2013, at politiet blev ledt på sporet af den 41-årige mand i Skibhuskvarteret i Odense, som nu er tiltalt i sagen.

Da politiet kom på besøg hos manden efter branden, fandt betjente seks forskellige sprængstoffer og mere end 100.000 billeder og film med børneporno.

Den 41-årige er anklaget for de seksuelle overgreb på skolepigerne på 11 og 10 år, hvor den ene ifølge tiltalen blev voldtaget. Begge overgreb blev angiveligt optaget på video.

I forbindelse med sagen har politiet også afsløret en garage, som efter anklagemyndighedens opfattelse var beregnet til at holde personer fanget og udnytte dem seksuelt.

Følg sagen LIVE på Twitter