I det fynske folks tjeneste

Dommer ikke i tvivl om OB-straffespark

Der var ikke mange, som så, hvorfor dommer Anders Hermansen dømte straffespark til OB i dagens kamp mod Esbjerg, men dommeren selv forsvarer sin handling.

OB's straffespark i torsdagens kamp mod Esbjerg var retfærdigt mener kampens dommer.

Man skulle lede længe efter en person, der kunne fortælle, hvorfor OB i dagens SAS Liga-sejr på 2-1 over Esbjerg fik et straffespark. Hverken de to holds trænere eller mange af dem, der overværede kampen på Fionia Park i Odense, kunne forklare det.

Til gengæld var ofret for straffesparket, Peter Utaka, ikke i tvivl.

- Jeg blev hevet i trøjen, så jeg er ikke i tvivl om, at der var straffe, men det er jo ikke mig, der dømmer. Det er dommeren, som bestemmer, forklarede OB-angriberen efter kampen.

Hos dommer Anders Hermansen var der ingen tvivl at spore omkring det dømte straffespark, som førte til fynsk 1-1-udligning.

- Jeg dømte straffesparket, fordi Peter Utaka blev hevet i trøjen eller i armen. Jeg er ikke i tvivl. Grunden til, at mange sætter spørgsmålstegn ved det, er nok fordi, de er fokuserede på bolden og spillet, forklarede dommer Anders Hermansen.

Foruden det omdiskuterede straffespark til OB bragte Anders Hermansen sig også i fokus ved at dømme et straffespark til Esbjerg. Den kendelse var der dog ingen finger at sætte på.