Dommerkritik af sparekrav

Der mangler sammenhæng i regeringens politik. De voldsomme sparekrav betyder, at domstolene vil få svært ved at gennemføre regeringens planer om hårdere straffe for vold, voldtægt og biltyveri. Det mener blandt andet retspræsidenten i Odense

-

/ritzau/
Der mangler sammenhæng i regeringens politik. De voldsomme sparekrav betyder, at domstolene vil få svært ved at gennemføre regeringens planer om hårdere straffe for vold, voldtægt og biltyveri.


Det skriver retspræsidenterne Per Holkmann Olsen i Århus, Hans Peter Rosenmeier i Odense, Ida Heide-Jørgensen i Aalborg og Niels Waage i Roskilde til Justitsministeriet.


Dommerne er blevet bedt om at udtale sig om regeringens lovpakke om forhøjet straf for flere lovovertrædelser, og de undrer sig over bemærkningerne i justitsminister Lene Espersens (K) lovforslag.


Hun har helt overset, at domstolene vil blive udsat for en betydelig belastning. Og dermed står lovforslaget i \"stærk kontrast\" til de seneste sparekrav til domstolene, hvor der skal nedlægges 490 stillinger, hvilket svarer til hver tredje kontorfunktionær, skriver de fire retspræsidenter.