Dømt: Teenagere tævede 74-årig med koben

Ældre kvinde nægtede at udlevere dankortkode trods langvarig mishandling: I dag fik tre hjemmerøvere deres dom

Tre meget unge hjemmerøvere fik i dag deres dom for et hjemmerøveri mod en 74-årig kvinde i april sidste år i Vissenbjerg. De to, der var inde i huset, hvor de mishandlede kvinden fik hver seks års fængsel, mens den sidste fik to år og seks måneder. De to aktive røvere var 18 år på gerningstidspunktet, mens den sidste bare var 17 år.

Tidligt om morgenen havde de to trængt sig ind hos kvinden, hvor de forsøgte at tæve koden til hendes dankort ud af hende med et koben. Kvinden holdt stand, men betalte også en høj pris, da hun var ilde tilredt af mellem 50 og 100 slag med kobenet, da hun blev kørt på hospitalet.

- Den 17-årige spillede en meget underordnet rolle som chauffør ved røveriet, og på den måde er det helt fair, at han kun fik de to et halvt år, fortæller senioranklager ved Fyns Politi Jacob Thaarup, der erklærer sig tilfreds med dommen. Han er imponeret over kvindens standhaftighed over for de unge overfaldsmænd.

- Det er en sejlivet kvinde. Hun havde besluttet sig for ikke at udlevere koden, og det gjorde hun aldrig. Det gjorde et stort indtryk på mig. På et tidspunkt vælger hun at udlevere en forkert kode, og den ene gerningsmand forsøger sig i en nærliggende hæveautomat, og vender tilbage igen. Og det var derfra, at volden tog fart, siger Jacob Thaarup, udlevede aldrig koden.

Kvinden vendte efter et hospitalsophold tilbage til sit hus, hvor hun stadig bor.

Den yngste modtog dommen, mens de to andre udbad sig betænkningstid.