I det fynske folks tjeneste

Drabsmænd kan ikke vide sig sikre

Fyns Politi overvejer at genåbne en række drabssager - den ældste helt tilbage fra 1946.

03:15

01:24

Fyns Politi overvejer at genåbne en række drabssager - den ældste helt tilbage fra 1946.

1 af 3

Det seneste uopklarede mord på Fyn ligger tilbage i 2003, men selvom det er næsten ti år siden, så skal den bestialske morder slet ikke vide sig sikker. DNA-teknologien er nemlig blevet så god, at Købenshavns Politi har fået afgørende gennembrud i tre gamle sager.

Det har fået de øvrige politikredse på mærkerne, og hos Fyns Politi overvejer de nu, hvad der skal ske med de uopklarede sager, der ligger i arkiverne.

- Der er ingen tvivl om, at man kan meget mere med DNA i dag, end man kunne for ti år siden. Vi har selvfølgelig fulgt med i, hvad der sker, og jeg må sige, at der ligger sager tilbage til 70erne og 80erne, som vi gerne vil kigge på. Det ville være fuldstændig tåbeligt ikke at bruge den mulighed, når den er der, fortæller vicepolitiinspektør Henrik Justesen.

Politiet vil nu se på, om der ligger sager i de gamle politikredse, der skal frem i dagens lys. Men uanset hvad der findes frem, så er det ikke sikkert, at sagerne kan genåbnes.

- Da beviserne blev samlet ind i gamle dage, der brugte man ikke DNA.Sporene blev behandlet på en anden måde dengang, og derfor skal vi undersøge det nærmere for at finde ud af, om der er noget brugbart, fortæller Justesen.

Der ligger blandt andet gamle sager om drabet på Inger Kruse, drabet på Glasvej og Basse-sagen. Dem kan du se mere om i vores serie Uopklaret.