Drabssigtet fængslet

En 25-årig mand blev søndag formiddag varetægtsfængslet til 4. juli af retten i Svendborg, sigtet for drab.

Manden har tilstået drab på sin 33-årige kæreste lørdag, men under grundlovsforhøret kom der ikke noget frem om motivet til drabet.

Varetægtsfængslingen sker i såkaldt surrogat - dvs. på en psykiatrisk afdeling.

Der blev desuden afsagt kendelse om, at manden skal mentalundersøges, og der blev nedlagt navneforbud af hensyn til den dræbte, hendes børn og familie.

Den 25-årige kontaktede lørdag sin forsvarsadvokat og fortalte, at han havde dræbt sin kæreste - en 33-årig mor til to børn - med kniv.

Advokaten kontaktede politiet som efterfølgende kunne konstatere, at det var rigtigt.

Manden stod udenfor adressen i Badstuestræde i Svendborg og ventede på at blive anholdt.

Kvindens børn på fem og syv år var tilstede i lejligheden, men har ifølge politiet ikke set drabet.

De er nu hos deres biologiske far.

Tidligere advarsler

Den 25-årige kontaktede lørdag også Ekstra Bladet, der tidligere har skrevet om hans psykiske problemer.

- Jeg har haft det dårligt nogle dage. Og jeg fik bare flashbacks hele dagen og natten i går. Jeg skulle have smerten ud. Fuck fuck nu har jeg slået min kæreste ihjel, som jeg elsker over alt på jorden. Fuck. Det kunne være undgået, skriver han blandt andet i mailen til Ekstra Bladet.

I interviewet med avisen fortæller han, hvordan han er vokset op i en familie præget af druk og vold.

Han er tidligere dømt for narkohandel og røveri, og har i fængslet fået stillet diagnosen borderline af en psykiater. Siden har han også fået diagnosen posttraumatisk stressyndrom.

Røveriet begik han i Hasle ved Aarhus i 2010 - ifølge sin forklaring til Ekstra Bladet for at blive anholdt og få hjælp til sine psykiske problemer.

Efter en mentalundersøgelse blev det slået fast, at han var ekstremt personfarlig og derfor burde have en forvaringsdom, men han endte med at få en fængselsstraf på et år og ni måneder.

I interviewet med Ekstra Bladet fortæller den 25-årige, at han er bange for, at det slår klik for ham.

- Det, der gør mig bange, er, at jeg - sidst jeg følte mig presset på denne måde - røvede en bank. Det er jeg nervøs for, at jeg ikke kan "nøjes" med denne gang, sagde han blandt andet til Ekstra Bladet.