I det fynske folks tjeneste

Drabssigtet nægter sig skyldig

Grundlovsforhøret mod den 32-årig mand, der er sigtet for det såkaldte plastikposedrab på en nordafrikansk kvinde, tog i dag en drejning. Han erkender nu ikke længere drabet, men nægter sig i stedet skyldig.

Politiet har dagen igennem undersøgt mandens bopæl i Strib.

Tidligere har politiet ellers fortalt, at manden, der kommer fra Strib, erkendte drabet i den første afhøring, og Østjyllands Politi har endda på sin Twitterprofil skrevet at det var "opklaret".

Det var i deres område, ofret blev fundet død. Den nordafrikanske kvinde var viklet ind i plastikposer og lå på en rasteplads ved Langå. I første omgang efterlyste politiet oplysninger fra offentligheden og frigav et billede af den dræbte. Det resulterede i over 200 tip, hvoraf et ledte til, at den 32-årige blev anholdt.

I følge politiet er kvinden blevet dræbt med kniv mellem den 6. og 10. januar.

Retsmødet startede klokken 13.00 tirsdag i retssal 8.

Den sigtede var iført mørke bukser og en mørkeblå strikbluse, og hans venstre arm var bundet ind.

Manden er sigtet for drab efter straffelovens §237 og derudover også efter §139, der omhandler usømmelig omgang med lig.

Dommer Mette Brock Hansen valgte kort tid efter grundlovsforhørets start at imødekomme anklagemyndighedens begæring om lukkede døre. Det gjorde hun af hensyn til opklaringen af den tiltaltes eventuelle motiv samt eftersøgning af gerningsvåbenet.