Dramatisk afslutning på Odense-marathon

To løbere havde fulgt hinanden tæt i 42 kilometers uafbrudt løb. Men 195 meter før målet gik det galt for den kenyanske storfavorit Daniel Cheribo, som til slut var alene med Vitaly Melzaev fra Ukraine.

Favorit tog fejl af mål-linjen og stoppede for tidligt

To løbere havde fulgt hinanden tæt i 42 kilometers uafbrudt løb.
Men 195 meter før målet gik det galt for den kenyanske storfavorit Daniel Cheribo, som til slut var alene med Vitaly Melzaev fra Ukraine.
Daniel Cheribo tager fejlagtigt markeringen for de 42 kilometer som mållinjen, rækker armene i vejret som vinder, og bremser op.
Men han mangler de 195 meter hen til det rigtige mål - og derfor bliver det Vitaly Melzaev, som uden problemer vinder H.C Andersen Marathon 2001 i tiden 2 timer og 18 minutter.


Skuffet kenyaner


\"Jeg er dybt ulykkelig og utroligt skuffet\", sagde kenyaneren umiddelbart efter løbet.
Hans danske træner, Mads Stryhn, var dybt ærgerlig over, at fire måneders forberedelse var spildt:
\"Det var et godt eksempel på, hvor hårdt det er at løbe et marathon.  Daniel var simpelthen for udmattet til at tænke klart.  Men det er meget uheldigt\".


Straks i spidsen


De to havde fra starten lagt sig i spidsen af løbet sammen med en førergruppe, som blev trukket op i tempo af de såkaldte \"harer\" - løbere, hvis eneste misson er at holde tempoet oppe hos favoritterne indtil de udgår efter omkring 20 kilometer.
Et par danskere var med, men kun Torben Juul Nielsen kunne hænge på, da feltet blev reduceret til et kenyansk/ukrainsk opgør. Også han måtte dog give slip ved 31 kilometer.
Torben Juul Nielsen fastholdt dog sin tredieplads, og sikrede sig dermed DM-guldet.


Karlshøj igen


Hos kvinderne var det en dansker, som først passerede den rigtige målstreg: veteranen Gitte Karlshøj var igen suveræn, og var 10 minutter foran nummer to med tiden 2 timer og 32 minutter.
Udover sejren i HC Andersen Marathon betød det også DM-guld til hende.
I alt 3000 inklusive rulleskøjteløbere og kørestolskørere deltog i løbet.