I det fynske folks tjeneste

Drastisk spareplan i Sygehus Fyn

Sygehus Fyn har brugt for mange penge og skal derfor spare over 40 millioner kroner til næste år. Flere afdelinger bliver lukket og op mod 75 medarbejdere risikerer at miste deres job.

-


Mellem 40 og 75 medarbejder erisikerer at miste deres job

Sygehus Fyn har brugt for mange penge og skal derfor spare over 40 millioner kroner til næste år. Flere afdelinger bliver lukket og op mod 75 medarbejdere risikerer at miste deres job.

Medarbejderne på Sygehus Fyn laver mindre end deres kolleger i resten af landet. En undersøgelse konkluderede fornylig, at medarbejderne hos Sygehus Fyn er otte procent mindre produktive end landsgennemsnittet for sygehuspersonale.

Samtidig er Sygehus Fyn blevet pålagt en besparelse på 19 mio. kr, og det betyder at Sygehus Fyn samlet skal reducere budgettet med over 40 mio. kr. til næste år.

For at rette op på situationen og gøre det fynske sygehusvæsen konkurrencedygtig har Sygehus Fyn nu offentliggjort en drastisk spareplan.

  • Patienter fra øre-næse-hals-afsnit og børneafsnittet flyttes til andre sengeafsnit
  • Der lukkes et kirurgisk sengeafsnit i Faaborg
  • Organkirurgien koncentreres i Svendborg og Nyborg
  • På en række afdelinger og sygehusenheder reduceres antallet af senge
  • Hjemmefødselsordningen ændres
  • Lægernes vagtordninger strammes op

- Alle afdelinger tager del i processen. Med forandringerne forventer vi, at Sygehus Fyn bliver et endnu bedre sygehus, som fortsat kan tilbyde behandling og pleje af høj kvalitet også i en ny regionsdannelse, siger Peter Henriksen.

Spareplanen betyder, at medarbejderstaben i Sygehus Fyn skal reduceres med mellem 40 og 75 medarbejdere.

- Vi vil gøre hvad vi kan for at flytte medarbejderne, og vi vil ikke genopslå stillinger. Men det bliver helt sikkert nødvendigt med afskedigelser, siger områdedirektør i Sygehus Fyn Peter Henriksen.