Drenge fængslet for at kaste molotovcocktails

To 16-årige drenge er fængslet efter sidste uges uro i Vollsmose. I forvejen sidder to 17-årige fængslet.

To drenge på 16 år er onsdag blevet varetægtsfængslet frem til den 13. juli, sigtet for at have kastet brandbomber mod politiet under sidste uges uro i Odense-bydelen Vollsmose.

Det oplyser Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Tirsdag aften i sidste uge udviklede en almindelig patruljekørsel i Vollsmose sig dramatisk, da politiet blev overfaldet med stenkast og brandbomber - såkaldte molotovcocktails.

Betjentene tilkaldte forstærkning, og en større politistyrke kom til området, hvor op mod 50 personer var samlet.

Allerede fredag blev to 17-årige drenge varetægtsfængslet i sagen, og politiet forventer tilsyneladende flere anholdelser.

- Politiet arbejder fortsat videre med at forsøge at identificere flere gerningsmænd ud fra videoovervågningen i området, hedder det således i pressemeddelelsen.

- I denne sag har vi nogle relativt gode overvågningsbilleder, som giver gode muligheder for at finde frem til flere af medgerningsmændene, sagde Lars Ole Pedersen fra Fyns Politi fredag til Ritzau.

Det var da også af hensyn til politiets videre efterforskning, at Retten i Odense valgte at lukke dørene for offentligheden ved grundlovsforhørerne både fredag og onsdag.