Drengedrøm går i opfyldelse

Mikael Torpegaard drømte som barn om at møde Rafael Nadal. Det sker fredag i Davis Cup-kampen mod Spanien.

Den 21-årige danske tennisspiller Mikael Torpegaard får karrierens største oplevelse fredag eftermiddag.

Som andensingle på det danske Davis Cup-hold, der møder Spanien, er han første mand i aktion mod selveste Rafael Nadal.

- Det er en drengedrøm, der går i opfyldelse. Lige siden jeg første gang havde en ketsjer i hånden og så Nadal spille på tv, har det været min drøm at spille mod ham. Nu sker det, siger Mikael Torpegaard.

Han har nået at gøre sig nogle tanker om, hvordan han kan udfordre grusfænomenet, når de mødes på hardcourt i Odense.

- Jeg vil forholde mig ydmygt til opgaven. Det er specielt, at han står på den anden side af nettet, men jeg vil forestille mig, at det er en hvilken som helst anden modstander.

- Jeg vil forsøge at spille på mine præmisser og tage initiativet i boldene. Det, tror jeg, er min største chance. Og den tror jeg på. Jeg skal serve godt for at gøre sættene tætte, og så håber jeg at kunne vinde dem til sidst, siger Torpegaard.

Han rangerer som nummer 909 på verdensranglisten og spiller aktuelt college-tennis i USA. Det vil han bruge som springbræt til en karriere som professionel, når han føler sig god nok til det.

I denne weekend får han en forsmag, som de færreste lavtrangerede får lov at opleve. Søndag skal han efter planen møde endnu en top-10-spiller i skikkelse af David Ferrer. Med mindre spanierne bringer en reserve i spil.

- Det er en kanon mulighed og et boost til min karriere. Det bliver den største oplevelse i karrieren og vil nok være det mange år fremover, lyder det fra Mikael Torpegaard.

Hans kamp mod Nadal begynder klokken 16. Efterfølgende skal den danske førstesingle, Frederik Løchte Nielsen, møde David Ferrer.