Dronningens fødselsdag: Syng med på landsdækkende fællessang

Vær med, når TV 2 byder op til fælles fødselsdagsfejring af dronningens 80-års fødselsdag.

Selvom det i dag er dronning Margrethes 80-års fødselsdag, skal vi ikke forvente at se hende stå vinkende på balkonen på Fredensborg slot. 

På grund af coronavirus bliver det en 80-års fødselsdag, hvor den sædvanlige både pomp og pragt er blevet aflyst på grund af coronavirus. 

Hele ugen var ellers spækket med festligheder, der skulle markere den store dag, men på grund af både forsamlingsforbud og smittefare, har dronningen aflyst alle de officielle begivenheder. 

Det betyder dog ikke, at dronningen ikke skal fejres. 

TV 2 inviterer alle danskere til at synge fødselsdagssang for regenten klokken 12, hvor der vil blive sunget fire sange, der er blevet nøje udvalgt blandt 1.300 forslag fra danskerne. 

Den første sang, der skal synges, er naturligvis en fødselsdagssang i dagens anledning. 

Danskerne synger fødselsdagssang for dronningen torsdag klokken 12. 
Fotograf: Kongehuset

Den næste sang, danskerne vil synge for regenten, er sangen "Solen er så rød, mor". Mange af forslagene fra danskerne var på aftensange, der skal markere den svære tid, mange går gennem lige nu i forbindelse med coronavirus. 

"Solen er så rød, mor" er en aftensang, der skal markere den svære tid, samfundet står i i forbindelse med coronavirus.

Torsdag morgen blev regenten overrasket af personalet på Fredensborg Slot, da de sang "I Danmark er jeg født", mens dronningen stod med udslået hår på balkonen. Den skal også synges. 

H.C. Andersen-sangen "I Danmark er jeg født" er den tredje sang, der skal synges for dronningen

Til sidst skal dronningens kreativitet og kærlighed til kunst naturligvis også fejres, og derfor er den fjerde og sidste sang, hele landet skal synge for regenten Kim Larsens "Papirsklip". 

Dronningen er en kreativ sjæl, der nyder både kunst og kultur. Derfor skulle den fjerde og sidste sang handle om netop dette.