I det fynske folks tjeneste

DSB skruer op for wi-fi-hastigheden i regionaltog

DSB slukker for wi-fi i S-togene efter nytår, og det betyder, at allerede efter nytår kan de rejsende se frem til bedre wi-fi-netværk i disse tog, fortæller direktøren.

Allerede efter nytår kan de rejsende se frem til bedre wi-fi-netværk i regionaltog, fortæller direktøren. Foto: Ole Holbech

De rejsende benytter ikke wi-fi-netværket i S-togene i særligt stor grad. Derfor slukker DSB snart for det.

Læs også Verdens største mobile havnekran er rejst på havnen ved Lindø

Når 2019 bliver til 2020, vil det ikke længere være muligt for rejsende at tilgå wi-fi-netværket i S-togene i hovedstadsområdet.

DSB har på grund af et for lavt dataforbrug blandt kunderne således taget en beslutning om at slukke for wi-fi-netværket i S-togene. Det oplyser DSB i en pressemeddelelse.

Ifølge Aske Wieth-Knudsen, der er underdirektør i DSB, var der lige godt 1000 kunder, som dagligt loggede på S-togenes wi-fi-netværk i november.

Det er under en procent af de omkring 350.000 kunder, som dagligt rejser med S-togene.

- Langt de fleste af vores kunder benytter i dag deres egne mobile enheder i S-togene.

- Mange har i dag mobilabonnementer med ubegrænset forbrug og har derfor ikke behov for at logge på andre netværk for at spare data, og samtidig er rigtig mange rejser på S-togsnettet så korte, at det bare er lettest at blive på sin egen mobile enhed, siger Aske Wieth-Knudsen.

Han fortæller, at de økonomiske ressourcer, som bliver frigjort fra ikke længere at investere i og drive S-togenes wi-fi-netværk, blandt andet kommer nettet i fjern- og regionaltogene til gode.

Allerede efter nytår kan de rejsende se frem til bedre wi-fi-netværk i disse tog, fortæller direktøren.

Det hænger sammen med, at DSB i løbet af i år har investeret en del penge i at forbedre nettet i de tog, som kommer ud i områder, hvor dækningen ikke altid er den bedste.

- Det er de lidt længere rejser, der kommer ud i mere tyndt befolkede dele af landet, hvor wi-fi giver bedre mening.

- Derfor har vi prioriteret midler på vores fjern- og regionaltog, fortæller Aske Wieth-Knudsen.

DSB etablerede wi-fi-netværk i S-togene i 2012. I september 2013 toppede antallet af brugere, da 15.500 personer valgte at logge på dagligt.