I det fynske folks tjeneste

DSU: Lilleholt fører vælgerne bag lyset

Folketingskandidat Lars Christian Lilleholt er parat til både at arbejde i Folketinget og være fuldtidsansat rådmand i Odense Kommune. Venstremanden er både folketingskandidat og spidskandidat i Odense. DSU mener Lilleholt fører vælgerne bag lyset.

-

FV2005: Folketingskandidat Lars Christian Lilleholt er parat til både at arbejde i Folketinget og være fuldtidsansat rådmand i Odense Kommune. Venstremanden er både folketingskandidat og spidskandidat i Odense. DSU mener Lilleholt fører vælgerne bag lyset.


- Det vil være til gavn for Odense, hvis jeg både er folketingsmedlem og rådmand, siger Lilleholt

- Jeg er parat til at påtage mig begge opgaver i en periode. Jeg vil blive siddende i folketinget valgperioden ud, selvom jeg skulle blive rådmand i Odense. Jeg kan godt løfte begge opgaver i en periode og nå resultater både i Folketinget og Odense Kommune, siger Lars Christian Lilleholt

Lars Christian Lilleholt blev i marts sidste år valgt til spidskandidat for Venstre ved næste kommunalvalg, og medmindre hans parti får katastrofal tilbagegang ved efterårets kommunalvalg,  er han temmelig sikker på en rådmandspost i Odense.

Fører vælgerne bag lyset

- Han fører vælgerne bag lyset. Det er ikke muligt at passe et fuldstidjob som folketingsmedlem og et fuldtidsjob som rådmand i Odense forsvarligt. Det kommer enten til at gå ud over hans opgaver i Odense eller i Folketinget, siger Thomas Funding Therkildsen fra Danmarks Socialdemokratiske Ungdom.

Lars Christian Lilleholt blev første gang valgt til folketinget i 2001 med 4.454 stemmer.

- Det er ufatteligt, at Lars Christian Lilleholt vil være dette bekendt over for vælgerne. De mennesker der vælger at stemme på Lilleholt 8. februar gør det med en forventning om at han vil kæmpe for deres holdninger. Men hvis han samtidig skal arbejde forsvarligt for Odense Kommune, som rådmand bliver det umuligt at varetage folketingsarbejdet seriøst, siger Thomas Funding Therkildsen fra DSU.

Forventeligt angreb

Lars Christian Lilleholt er ikke overrasket over angrebet fra DSU.

- Det er forventeligt at den slags ting kommer op i en valgkamp. Og det er jo langt fra sikkert, at jeg bliver valgt til Folketinget, ligesom det heller ikke er sikkert, at jeg bliver rådmand i Odense. Og hvis det sker vil det være til gavn for Odense, at jeg også sidder i Folketinget, siger Lilleholt.

Se Lars Christian Lilleholt valgpræsentation i TV 2/FYNs valgguide