I det fynske folks tjeneste

Duften af ouzo og sur rygsæk: Velkommen i Drømmenes Kupé

Tusindvis af unge har futtet Europa rundt med Interrail-kort og en rygsæk fuld af drømme og frihedsfølelse. Nu har Danmarks Jernbanemuseum samlet minder fra rejserne, tilsat lugt og lyde - og skabt særudstillingen Drømmenes Kupé.

00:24

Foto: Bjarne Lytchke /scanpix

1 af 2

Siden 1972 har Interrail for mange været billetten til flere ugers eventyr og oplevelser uden for Danmarks grænser.

For nogle er Interrail lig med overfyldte tog, stinkende toiletter og ventetid på europæiske banegårde. For andre dufter minderne fra togrejsen mere af ouzo, sommerflirt og frihed. 

Læs også Med på en lytter: Nu skal vi tættere på marsvin

Danmarks Jernbanemuseum i Odense har samlet minder og genstande ind til særudstillingen fra ægte Interrailere.  Sidste år efterlyste de nemlig rejseminder fra danskerne, og det fik de. 

Toves tur ud i Europa
En af dem, som har leveret minder, er Tove Eriksen fra Aalborg. Hun var på sin første Interrailtur i 1978, da hun var 19 år gammel.

For Tove var det den første tur, hvor hun skulle længere væk end Tyskland. Interrail-kortet var for hende nøglen til eventyr og oplevelser. Hendes scrapbog er nu kommet på museet i Odense. 

Interrail anno 1979 - banegården i Venedig er omdannet til sovesal. Foto: Ole Holbech

I udstillingen har man droppet plancher, teknik og fakta. Til gengæld er der lyde, lugte og lys i vognene. Og masser af drømme og minder.

Drømmenes Kupé åbner den 18. marts 2017. Museet har åbent alle dage kl. 10-16.

TV 2/FYN sender fra udstillingen mandag klokken 17. 30.