I det fynske folks tjeneste

Dyreetisk Råd afviser kritik: Kemoterapi til hunden er ok

At give sin hund kemoterapi til 100.000 kroner fik hårde ord med på vejen på de sociale medier. Det er dog ikke synd for dyrene, fastslår Det Dyreetiske Råd.

00:37

Kemoterapi er ikke synd for dyrene, fastslår Det Dyreetiske Råd.

At Uffe Christiansen for anden gang har valgt at give sin hund Bjørn kemobehandling, er ikke synd for dyret. 

- Det er ikke synd for dyrene, fordi man giver ikke så meget kemoterapi, at dyrene bliver syge af behandlingen, siger Anne Sørensen, der er medlem af Det Dyreetiske Råd. 

- Hvis de bliver syge, når der kommer tilbagefald, skal det være af sygdommen – ikke af medicinen, forklarer hun.

Læs også Uffe går langt for sin hund: Behandler Bjørn med kemoterapi

Uffe Christiansens beslutning om at give sin hund kemobehandling for 100.000 kroner fik ellers hårde ord med på vejen på de sociale medier.

- Hvor er det synd for hunden. Lad den dog stille og roligt sove ind, og skaf en ny hund. Jeg forstår ikke, når mennesker tror, at dyr er børn, skriver Claus Christensen på TV 2/FYN’s Facebook-side. 

- Jeg ville gå langt for mine hunde, men jeg kunne ikke drømme om at gå så langt. Det er ikke pengene, jeg tænker på, men nul kemoterapi til mine hunde. Jeg har set, hvad kemo gjorde ved min mor, tilføjer Ulla Nybo Jakobsen. 

Vibeke Møller Dyrbro fortæller, at hun også har brugt mange penge på sine dyr, og at dyret skal komme i første række.

- Vi skal huske at tænke på, hvad der er bedst for dyret, skriver hun.

- Dyrlægen klapper i sine hænder, skriver Berit Overgaard Jespersen med henvisning til, at dyrlægerne formentlig tjener godt på at behandle dyrene. 

- Det er utroligt egoistisk. Jeg ville aldrig udsætte min elskede hund for en behandling, skriver Merethe Søby. 

Anne Sørensen mener dog, at der bliver taget sig rigtig godt af dyrene, når de bliver behandlet på dyreklinikkerne for kræft. 

- Dyrene får så meget dejlig mad og leverpostej, og de bliver forkælet, mens de er på klinikken, siger Anne Sørensen, der anerkender, at der kan være få undtagelser, hvor dyrene bliver dårlige af medicinen. 

04:27 Luk video