Dyrere tandpleje efter privatisering

For snart to år siden besluttede Vissenbjerg byråd som den første kommune i landet at privatisere tandplejen. To år efter viser det sig, at udgifterne til tandplejen er eksploderet.

Servicen forbedret i Vissenbjerg

For snart to år siden besluttede Vissenbjerg byråd som den første kommune i landet at privatisere tandplejen. To år efter viser det sig, at udgifterne til tandplejen er eksploderet, skriver Kommunalbladet.

Da Vissenbjerg i januar 1998 besluttede at nedlægge den kommunale tandpleje var to mål. Servicen skulle op og prisen ned. Kommunen har kun nået ét af sine mål. Servicen er blevet bedre. Børnene i Vissenbjerg bliver nu indkaldt til eftersyn oftere end før og forældrerne kan selv vælge tandlæge.

Tilgengæld er kommunens udgifter til tandpleje nu på niveau med nabokommunen Tommerups udgifter. Tommerup har ca. 1/3 flere børn end Vissenbjerg, så udgifterne pr. barn er ifølge kommunalbladet dyrere i Vissenbjerg end i Tommerup.

Et opgørelse over Vissenbjergsudgifter til tandpleje viser, at kommunens udgifter er steget fra 1.4 millioner kr. i 1997 til 2.0 millliner kr. i år. Tilsammenligning er Tommerups udgifter kun steget med 100.000 kr. i samme periode.