I det fynske folks tjeneste

Dyrt at ryge på Hotel Nyborg Strand

Gæsterne på det store Hotel Nyborg Strand skal tænke sig godt om, inden de tænder en smøg, for det kan blive en ualmindelig dyr fornøjelse at få stillet tobakstrangen på et af hotellets 300 værelser.

Nyborg Strand sluttede 2006 med et rekord stort overskud på over 100 mio. kr.

Hidtil syv bøder

Nyborg Strand, som er et af landets største konferencehoteller, indførte den 1. april totalt rygeforbud inden døre, og hvis forbudet overtrædes, vanker der hotelgæsterne en kontant bøde på 1000 kroner.

Bødekravet er ikke kun en trussel, der skal få rygerne til at holde
cigaretterne i pakken, skriver Fyns Amts Avis.

I løbet af de seneste to uger har receptionen udskrevet ikke færre end syv bøder til gæster, der har overtrådt forbudet og røget på et af hotellets værelser.

- Når vi opdager, at der er blevet røget på et værelse, lader vi det stå over en nat, og samtidig bliver værelset ekstraordinært rengjort. Det betyder faktisk, at bøden på de 1000 kroner ikke dækker vores reelle udgifter, siger hotellets salgs- og marketingschef Claus Hansen.

Blandet modtagelse i branchen

På et par af de øvrige store hoteller på Fyn bliver Nyborg-hotellers kurs mod rygerne mødt med forundring, skriver Fyns Amts Avis.
 
Tom Pelle Jensen, direktør på Hotel Svendborg, vil ikke kommentere Nyborg-hotellets bødekurs, men siger dog:
 
- Vi er i servicebranchen, og vores gæster skal ikke stå udenfor og ryge i december, fastslår direktøren for Hotel Svendborg, der både
tilbyder ryger og ikke-ryger værelser.
 
Hotel Faaborg Fjord har ligesom Nyborg Strand indført totalt rygeforbud, men her får rygerne ingen bøder, hvis de overtræder forbudet.
 
Hotellernes organisation, Horesta, støtter dog bødekursen på Hotel Nyborg Strand, som ikke er et ukendt fænomen i branchen.