I det fynske folks tjeneste

Efter 47 opklarede mordsager går drabschefen på pension

En af Fyns Politis mest markante profiler går på pension ved udgangen af april. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Fyns Politis drabschef går på pension. Efter 41 år i politiet stopper Henrik Justesen nu sin karriere.

Fyns Politis drabschef, Henrik Justesen, går efter 41 år i dansk politi på pension og indstiller derfor politikarrieren.

Det fortæller han i et større interview med Fyens Stiftstidende lørdag.

I 2001 blev Henrik Justesen ansat som kriminalinspektør i Svendborg Politi, og siden 2007 har han stået i spidsen for det fynske politis drabsefterforskning. I den tid har han efterforsket 48 drabssager på Fyn og øerne, hvor kun en enkelt fortsat er uopklaret.

I interviewet med avisen fortæller Henrik Justesen blandt andet, at hans største sag ikke var en drabssag, men derimod sagen om "manden i den røde bil", en sag om seksuelle overgreb mod to mindreårige piger, der fik sit navn, fordi gerningsmanden kørte rundt i en rød Opel Astra. 

Læs også Justesen: Vi stoppede mange røde biler

- Mediemæssigt var den utroligt interessant, både fordi det var børn, det var gået ud over, og fordi vi lagde den meget åbent ud, fordi vi havde to identiske dna-profiler fra hver af ofrene på den samme mand, siger Henrik Justesen til avisen.

Mordet i Tusindårsskoven

Han fortæller videre, at den mest spektakulære sag, som han i sin karriere har været med til at opklare, er mordet i Tusindårsskoven i Odense, hvor den 53-årige læge Bjarne Johansen og 49-årige økonomidirektør Heidi Nielsen blev fundet dræbt af skud.

- Størst indtryk gjorde Tusindårsskoven, som fyldte meget. I mange af de andre drabssager havde vi ganske hurtigt drabsmanden, men når vi skal hen og søge efter ham er det lidt op til vores frie fantasi, hvordan vi skal få fat i ham og om vi er gode nok til det, siger Henrik Justesen.

Fra tirsdag er Justesen ikke længere leder af afdelingen for personfarlig kriminalitet i Fyns Politi, og resten af april er han projektleder, indtil han ved udgangen af måneden går på pension. 

Læs også Drab i Tusindårsskoven: Mordtiltalt vil tale