Efter coronaen: Jernbanen kan trække økonomien i gang

Radikale Venstre ønsker at genstarte dansk økonomi efter coronakrisen med blandt andet en fremrykning af den vestfynske jernbane.

Radikale Venstre vil efter coronakrisen sparke gang i Danmark ved at investere grønt. Det skriver TV 2 på baggrund af en plan, som partiet har fremlagt.

I planen kan man blandt andet læse, at partiet ønsker, at staten skal fremrykke en række planlagte projekter.

Her peger Radikale Venstre på investeringer i jernbanerne og dermed to projekter, som vedrører Fyn.

Det drejer sig om en hastigheds-opgradering af jernbanen mellem Odense og Ringsted og ikke mindst en fremrykning af den vestfynske jernbane.

"Desuden kan regeringen begynde med en helt ny bane over Vestfyn fra Odense til Kauslunde ved Middelfart, som fjerner en af jernbanens store flaskehalse", fremgår det af Radikale Venstres plan.

I alt ønsker Radikale Venstre at genstarte den karantæneramte danske økonomi med investeringer for over tre milliarder kroner med projekter, "som kan igangsættes med relativt kort aftræk og dermed skabe beskæftigelse på den korte bane samtidig med, at vi gavner omstillingen af transportsektoren", skriver Radikale Venstre.

Herudover ønsker Radikale Venstre, at regeringen bør igangsætte forhandlinger om det ti-årige langsigtede projekt for at skabe optimisme indenfor infrastrukturområdet.

Ti punkter i Radikale Venstres plan

Venstre snakker også om Fyn

Onsdag gav Venstre også et bud på en genstart, og også her peges der blandt andet på fremrykning af en række statslige anlægsprojekter – blandt andet på Fyn.

Venstre vil blandt andet i gang med flere projekter, som der allerede er politisk flertal for, men som der ikke er truffet endelig beslutning om. Blandt andet det tredje spor på Fynske Motorvej syd om Odense.

Udover motorvejen peger partiet også på, at der kan være gevinster ved tidlig igangsættelse af byggeriet af den fremskudte færgehavn på forbindelsen Spodsbjerg - Tårs, flere støjskærme langs Fynske Motorvej samt en opgradering af jernbanenettet mellem Odense og Ringsted, som er også er en del af Radikale Venstres grønne plan.