Efter formandsvalg: To fynske DF'ere overvejer at gå - en er meget tilfreds

En af de fynske DF'ere, som søndag stemte på en anden end Morten Messerschmidt, kalder formandsskiftet dårligt nyt for partiet. Den nye formand bærer skylden for partiets krise, mener han.

Blandt de 800 delegerede, som søndag var samlet til Dansk Folkepartis årsmøde, sad tre fynske DF'ere med hver deres favorit. 

quote Jeg er bange for, at det her ikke giver ro på

Jack Odgaard (DF)

Derfor kørte to af dem ganske slukørede hjem mod Fyn, da favoritten Morten Messerschmidt løb med sejren. 

- Jeg er bange for, at det her ikke giver ro på, desværre. Jeg skal hjem og snakke med baglandet om det her. Så er spørgsmålet, hvad jeg så skal, siger Jack Odgaard, kommunalbestyrelsesmedlem i Faaborg-Midtfyn Kommune, til TV 2 Fyn. 

Han havde på forhånd proklameret, at hans stemme ville gå til Merete Dea Larsen, som søndag fik færrest stemmer. Og nu, hvor Messerschmidt skal styre den kriseramte skude, er Jack Odgaard sikker på, at DF den kommende tid vil se en decideret medlemsflugt. 

Bliver du selv i Dansk Folkeparti?

- Som det ser ud, ja. Men det kræver, at Morten Messerschmidt gør, hvad han har lovet i dag. Og det tror jeg ikke, han kan.

Hovedårsagen til partiets deroute

Morten Messerschmidts største konkurrent til formandsposten, Martin Henriksen, fik én af sine 219 stemmer fra Kim Welcher fra Langeland. 

Han fortalte tidligere på ugen til TV 2 Fyn, at Pia Kjærsgaard er blevet for gammel til at blande sig, og at Martin Henriksen ville være garant for en "mere folkelige linje". 

Da TV 2 Fyn møder Kim Welcher efter valget af Messerschmidt, siger han, at han har det "ret skidt" med resultatet. 

- Det her er i mine øjne ikke godt for partiet og en forkert vej at gå. Messerschmidt lover, at han kan samle partiet, men han var jo hovedårsagen til, at det gik så galt. 

- Det kalder på noget refleksion fra min side, og vi må se, hvad fremtiden bringer.

"Det er perfekt"

Mens cirka 40 procent af de fremmødte til årsmødet søndag altså helst havde set enten Merete Dea Larsen eller Martin Henriksen som deres nye leder, gik størstedelen storsmilende derfra. 

Herunder også Carsten Sørensen, der er valgt i Odense. 

- Det er perfekt. Jeg er rigtig glad, og jeg håber, at vi i Dansk Folkeparti kan få nogle rigtig gode år med Morten Messerschmidt i spidsen, siger han til TV 2 Fyn. 

Det håber du, men tror du også, det er realistisk?

- Ja, de planer, Morten Messerschmidt har lagt frem, er de rigtige. Han er den rigtige til at lede Dansk Folkeparti. 

TV 2 Fyn talte også søndag med de to fynskvalgte DF'ere i Folketinget. De er begge glade for, at der nu er valgt en ny formand. 

Alex Ahrendtsen har selv stemt på Messerschmidt, siger han. Jens Henrik Thulesen Dahl ønsker til gengæld ikke at fortælle, hvem han havde som favorit. 

Morten Messerschmidt oplyser til TV 2, at der i skrivende stund er kommet 155 nye medlemmer til, siden han blev valgt som formand, mens 17 medlemmer har meldt sig ud.