Efter halvt år i ny forvaltning: - Vi har ingen arbejdsopgaver

Nicolai Busch Bæhrenz påstår, at der ikke er blevet truffet en eneste beslutning i Sundhedsudvalget. Men borgmester Peter Rahbæk Juel er lodret uenig.

I efteråret oprettede borgmester Peter Rahbæk Juel og en bred konstitueringskreds to nye forvaltninger i Odense: en Sundhedsforvaltning og en Klima- og Miljøforvaltning.

Den nye sundhedsforvaltning skulle med borgermesterens egne ord øge odenseanernes sundhed. 

Men det er ikke sket endnu, mener et medlem af Sundhedsudvalget.

Byrådspolitiker og medlem af Sundhedsudvalget Nicolai Busch Bæhrenz (V) mener ikke, at der er blevet truffet nogle beslutninger i Sundhedsudvalget i et halvt år. 

- Vi har brugt fem til seks måneder på nærmest at trille tommelfingre for borgernes penge. Det synes jeg simpelthen ikke er i orden.

23-årige Nicolai Busch Bæhrenz blev valgt ind i Odense Byråd for første gang efter kommunalvalget i november. 

- Jeg har været klar til at gøre en forskel og arbejde hårdt.

Men efter et halvt år og ni udvalgsmøder har udvalget stort ikke har truffet en eneste beslutning, påstår den unge politiker.

Politiske uenigheder

Årsagen til, at intet er sket, er Sundhedsforvaltningens egen skyld, mener Nicolai Busch Bæhrenz.

- Jeg er kommet ind i en kommunal virkelighed, hvor vi har en forvaltning, som er totalt ukampdygtig, og forvaltningen har ikke været klar, fortæller Nicolai Busch Bæhrenz. 

- Det lugter langt væk af konstitueringens nat, hvor man har fundet på en finte, hvor man har kunnet lave to nye direktørlønninger, to nye forvaltninger og to nye rådmandsposter for at købe sig til magten i Odense.

Men den udmelding er borgmester Peter Rahbæk Juel (S) ikke enig i.

- Det her handler om sundhedspolitik. Det handler om, hvordan vi kan skabe sundere borgere i Odense, og på den måde skabe et bedre Odense, siger Peter Rahbæk Juel.

Odenses borgmester er uenig i Nicolai Busch Bæhrenz beskrivelse af Sundhedsudvalget
Odenses borgmester er uenig i Nicolai Busch Bæhrenz beskrivelse af Sundhedsudvalget
Foto: Thomas Larsen-Bjerre / Skærmbillede

Borgmesteren kan ikke genkende det billede, som Nicolai Busch Bæhrenz fremstiller.

- Vi har masser af ting, vi arbejder med på sundhedsområdet. Senest har vi sat gang i et tema omkring børn og unges psykiske mistrivsel, hvor vi er rundt på uddannelsessteder. Venstres Rådmand er også med i det, siger borgmesteren og fortsætter:

- Der er masser af tematikker, der bliver diskuteret, og som er vigtige for borgerne, siger Peter Rahbæk Juel.

En ting er sikkert. De to politikkere er uenige, når det kommer til arbejdet i Sundhedsudvalget.

- Der skal mere fokus på borgernes velfærd og mindre på administrationen og rådmandsposter fordelt imellem os. Vores lønninger må komme i anden række, siger Nicolai Busch Bæhrenz.

Venstre er det eneste parti, som står uden for konstitueringsaftalen og altså dermed også aftalen om de nye forvaltninger.

Politiske handling efter sommeren 

Rådmand for Sundhedsudvalget Tommy Hummelmose (K) genkender Nicolai Busch Bæhrenz oplevelse. 

- Nikolai og jeg er ret enige om at dele den formodning om, at de rigtige politiske beslutninger dem bliver der truffet for få af indtil nu. Men det har selvfølgelig også en hel naturlig forklaring, fordi vi er i skabelsen af den nye Sundhedsforvaltning. 

Ifølge rådmanden er det er en af de største organisatoriske ændringer, der er sket i de sidste 20 år i Odense Kommune, hvor 700 ansatte skal omrokeres. Det tager tid. 

Men efter sommerferien forventer Tommy Hummelmose, at Sundhedsudvalget begynder at drive politik, træffe beslutninger og handle på dem. 

- Ja det kan jeg garantere for, der gør. Jeg er meget utålmodig, før sommerferie bestod Sundhedsudvalget af ni medarbejdere efter ferien, er vi 700. Når vi er et færdigt Sundhedsudvalg, kan vi træffe beslutninger, som kan føres ud i livet. 

Fredag blev det meldt ud, at Kertemindes byrådsmedlem Malte Jäger stiller op som Folketingskandidat for Nye Borgerlige. 

Oversigt

    Oversigt