Efter kritik: Bygherre dropper ulovlig udestue

Bygherre dropper at få dispensation for ulovlig udestue til egen penthouse-lejlighed på Thomas B. Thriges Gade i Odense.

Efter mediepres mandag har bygherre Torben Nielsen, administrerende direktør i byggefirmaet 5E Byg, valgt at trække sin ansøgning om dispensation tilbage.

Torben Nielsen har opført en 26 kvadratmeter stor udestue i sin penthouselejlighed i det nye, dyre Thomas B. Thrigesgade-område.

Men udestuen er i strid med lokalplanen. Torben Nielsen og 5E Byg har kun lov at bygge et såkaldt trappetårn på 10 kvadratmeter.

Dermed har Torben Nielsen fået 16 kvadratmeter mere, end han måtte – tilmed en opvarmet stue fremfor et koldt trappetårn.

Da Odense Kommune opdagede overtrædelsen efter henvendelse fra en borger, førte det til et såkaldt standsningspåbud af tilbygningen. Det fik 5E Byg til at søge om dispensation for lokalplanen hos By- og Kulturforvaltningen.

Rådmand: Sagen er lukket

Tirsdag har Torben Nielsen trukket ansøgningen tilbage. Efter kritik fra blandt andre H.C. Andersen kvarterets grundejerforening.

TV2/Fyn har været i kontakt med Torben Nielsen, men han ønsker ikke at stille op til interview. Han ønsker heller ikke at fortælle, hvad der kommer til at ske med den ulovlige udestue.

By- og Kulturrådmand i Odense, Jane Jegind (V), anser nu sagen for lukket: 

- Jeg er glad for, at sagen nu finder en afslutning så hurtigt, siger Jane Jegind (V).

Hvad kommer der til at ske med udestuen?

- Nu skal byggeriet jo rettes til i overensstemmelse med lokalplanen og den byggetilladelse, de har fået.

Jane Jegind (V), By- og Kulturrådmand, Odense, mener sagen er lukket nu.