I det fynske folks tjeneste

Efter kritik: Dahlstrøm kvitter formandsposten hos udskældt selskab

Steen Dahlstrøm træder tilbage som bestyrelsesformand for EWII. Det meddeler han onsdag i en pressemeddelelse.

Foto: Bjarne Lüthcke, Scanpix

Middelfarts borgmester stopper på posten som formand for det udskældte energiselskab EWII.

- Bestyrelsen for EWII tog 13.juni initiativ til at afslutte samarbejdet med den administrerende direktør Knud Steen Larsen. I forlængelse af det har bestyrelsen besluttet at fremrykke det kommende møde i repræsentantskabet til den 15. August, så repræsentantskabet kan blive orienteret om baggrunden og oplæg til justering af strategien for EWII, hedder det i en pressemeddelelse fra selskabet. 

Læs også Finanskommentator til fynsk el-boss: Tænk dig om

- Der er en enig bestyrelse bag disse beslutninger. Men jeg har også bemærket, at der er rettet kritik mod min person. Denne kritik skal ikke stå i vejen for det, der er den vigtigste opgave for EWII nu - nemlig at se fremad. Derfor har jeg også besluttet, at det er det rigtige tidspunkt at træde tilbage fra såvel bestyrelse som repræsentantskab. På den måde kan repræsentantskabet i august vælge en ny formand, der kan stå i spidsen for denne proces.

- Jeg har været bestyrelsesformand i EWII siden etableringen af TREFOR i 1999. Der har været en stærk udvikling i aktiviteterne, og samtidigt har EWII i dag en af de laveste netpriser på el i Danmark. Jeg er stolt over de resultater EWII har nået, men jeg er som sagt også kommet frem til, at det er det rette tidspunkt, at der kommer nye kræfter til, heder det i pressemeddelelse. 

Næstformand i bestyrelsen, Carl C. Poulsen, Kolding, er konstitueret formand indtil repræsentantskabsmødet 15. August.

Læs også Ewii-direktør fratræder øjeblikkeligt