Efter overfald: Fængselsbetjente bevæbnes med peberspray

Nu skal fængselsbetjente i lukkede fængsler - som Nyborg og Ringe - have lov til at bære peberspray, foreslår justitsministeren. Det sker efter en række grove overfald på fængselsbetjente.

Det skriver TV 2.

I juli blev en fængselsbetjent fra Nyborg Statsfængsel skudt. Betjenten blev overfaldet, da han var ved at parkere sin cykel i et skur foran fængslet, hvor han skulle på nattevagt. Han blev truet til at lægge sig ned på jorden, og derefter blev han ramt af skud. 

Justitsminister Søren Pind (V) vil nu give fængselsbetjente mulighed for at bære peberspray som en del af deres almindelige udrustning. Det sker ifølge TV2 på baggrund af en anbefaling fra fængselsbetjentenes fagforening, Fængselsforbundet.

quote De står over for nogle af de mest hårdkogte indsatte, og det er vores opgave at give dem de bedste redskaber til at håndtere eventuelle krisesituationer.

Justitsminister Søren Pind (V)

- Når der opstår en nødsituation i de lukkede fængsler eller arresthuse, skal vores fængselsbetjente have de bedst mulige arbejdsvilkår til at løse konflikten, siger Søren Pind ifølge TV2.

 - De står over for nogle af de mest hårdkogte indsatte, og det er vores opgave at give dem de bedste redskaber til at håndtere eventuelle krisesituationer.

HER LIGGER FÆNGSLERNE OG ARRESTHUSENE

 Peberspray er ikke en del af fængselsbetjentenes almindelige udrustning i dag. Men de kan få tilladelse til at bære peberspray i særlige risikosituationer.

 Kim Østerbye, der er formand for Fængselsforbundet, mener at der er brug for at styrke fængselsbetjentenes sikkerhed.

 - Klientellet er blevet hårdere i landets fængsler og arresthuse. Derfor synes jeg, det er en god idé, at flere fængselsbetjente skal have lov til at bære peberspray, siger Kim Østerbye til TV2.

 Mandag præsenterede Pind et forslag om hårdere straffe til indsatte eller varetægtsfængslede, der begår kriminalitet bag tremmer.

 - Vi sætter folk i fængsel med det formål at sætte en stopper for deres kriminelle og utrygskabende adfærd i samfundet.

 - Hvis de indsatte fortsætter den kriminelle færden bag fængslets mure, så skal hammeren falde særlig hårdt, lød det fra justitsministeren.