Efter våd søndag: Tørvejret er tilbage på Fyn

Mandagen byder det meste af dagen på tørvejr for fynboerne. Få steder risikerer dog at blive ramt af en byge.

Søndag bød på en del nedbør i form af regn og slud flere steder på Fyn. Men mandag slår vejret igen om, og fynboerne skal forvente en tørvejrsdag.

- Det er tørvejr over det hele, med friske vinde fra vest og i løbet af dagen stiger temperaturen måske op til en seks til syv grader, siger TV 2 Vejrets Peter Tanev.

Mandag morgenen starter ellers til den kølige side med temperaturer, der kun lige når over frysepunktet. 

- Vær opmærksom på, at det godt kan give en lille risiko for pletvis glatte veje. Vejbanerne kan i hvert fald godt være køligere, fortæller Peter Tanev.

Men i takt med at temperaturen stiger i løbet af dagen, stiger risikoen for byger også. Fra vest kommer skyerne, der indeholder nedbør, og de strejfer lige de nordlige del af Fyn. 

- Ud på eftermiddagen kan der måske lige snige sig en enkelt eller to byger forbi mod nord. Og der er også en lille risiko for, at der kan være slud i de byger, siger Peter Tanev.

Temperaturer stiger sidst på ugen

Ifølge TV 2 Vejrets prognoser bevæger et højtryk sig ind over Danmark, og det betyder, at vejret i denne uge bliver mere stabilt. Så de fine takter med hovedsagligt tørvejr fra mandagen fortsætter resten af igen. 

Tirsdag er der størst risiko for en byge, men ellers bliver onsdag, torsdag og fredag fine dage, hvor temperaturerne også nærmer sig ni til ti grader.