Efterskole og landbrugsskole i samarbejde

Et utraditionelt undervisnings-samarbejde på Sydfyn giver efterskoleelever mulighed for snuse alvorligt til livet som landmænd. Hvis eleverne gennemfører forløbet kan de hurtigere springe på en landbrugsuddannelse.

-


Efterskoleelever i kostalden

Et utraditionelt undervisnings-samarbejde på Sydfyn giver efterskoleelever mulighed for at snuse alvorligt til livet som landmænd. Hvis eleverne gennemfører forløbet kan de hurtigere springe på en landbrugsuddannelse.

Det er Vestfyns Efterskole og Korinth Landbrugsskole der i samarbejde tilbyder efterskoleeleverne fire ugers landsbrugspraktik. Ud af efterskolens 32 elever har 15 sagt ja til at prøve livet i staldene.

\"Det er ekstremt sjovt og spændende, og det har åbnet mine øjne for at dette erhverv er meget anderledes end jeg troede\", siger Laura Sif Jensigne Petersson fra Vestfyns Efterskole.

Opholdet for de 15 elever består af fire uger teori og praktisk arbejde på Korinth Landbrugsskole.

Overvejer landsbrugsuddannelse
\"Jeg synes, at det er en rigtig udvikling at efterskolerne begynder at samarbejde med erhvervslivet. Det giver vores elever nogle nye muligheder, og jeg tror vi vil se mere af det her i fremtiden\", siger Poul Petersen, forstander på Vestfyns Efterskole.

Hvis nogle af eleverne efterfølgende vælger at starte en landbrugsuddannelse, vil de fire ugers praktisk blive trukket fra i uddannelsens varighed. Flere af eleverne overvejer efter opholdet at starte en rigtig uddannelse, men ingen har endnu sagt endelig ja.