Efterskoler skal være uddannelsesafklarende

De fynske efterskoler laver studieforberedende linjer og samarbejder i stigende grad med virksomheder og ungdomsuddannelser. Eleverne skal i løbet af efterskoleåret blive klogere på, hvilken karriere de ønsker.

Formand for Efterskoleforeningen, Troels Borring, forklarer, at det er en klar tendens, at efterskolerne sætter uddannelse og karriere på skoleskemaet:

- Det handler om at de bliver inspireret og får retningsbestemt indhold, så de er klar til de valg de senere skal træffe.

Selvom fagene i stigende grader peger imod en karriere, så mener formanden ikke, at det går ud over den sociale dannelse:

- Det kan fint kobles sammen. De har jo stadig samvær og lever sammen 24-timer i døgnet.

Både elever og forældre efterspørger de studieforberedende linjer, og Troels Borring forventer derfor også, at det er en tendens, der vil fylde mere og mere de kommende år:

- Vi vil se endnu større fokus på efterskolernes evne til at samarbejde med virksomheder og uddannelser, men vi vil fortsat holde fast i det vi altid har været kendt for. Nemlig at eleverne skal blive klar til livet og skal have gode oplevelser.