I det fynske folks tjeneste

Eftersøgt i drabssag kan være lokalkendt

17-18 henvendelser, siden politiet mandag aften efterlyste mand i forbindelse med dobbeltdrabet i Odense.

Den mand, som Fyns Politi nu efterlyser i sagen om dobbeltdrabet på et ægtepar i Tusindårsskoven i Odense, kan være lokalkendt. Det vurderer efterforskningsleder Jack Liedecke.

- Når man går rundt på den måde, han har gjort i området, så er det formentlig en lokalkendt. Jeg tror på, at der er nogen i området, der kender ham ud fra signalementet - især det med sygekassebrillerne og den beige kasket, siger Jack Liedecke.

Ægteparret Bjarne Johansen og Heidi Nielsen blev dræbt 13. april om aftenen, da de gik en tur i Tusindårsskoven. Godt 14 dage senere, 26. april, fandt en dreng Bjarne Johansens pung smidt på taget af en judoklub et par kilometer fra gerningsstedet.

I første omgang valgte politiet ikke at fortælle offentligheden om fundet af pungen, der ligesom nøgler og Bjarne Johansens kamera var forsvundet fra gerningsstedet.

Først mandag aften efterlyste politiet en mand, der er set ved judoklubben og samtidig også dukker op på overvågningsbilleder ved et nærliggende friluftsbad samme aften, som drabet bliver begået. Friluftsbadet ligger umiddelbart mellem gerningsstedet og judoklubben og begge steder færdes manden på mindre stier og bagveje, der ifølge politiet ofte benyttes af lokalkendte.

Tirsdag morgen havde politiet fået 17-18 henvendelser fra folk, som enten peger direkte mod en bestemt person eller giver gode råd i retning af, hvor politiet skal søge efter gerningsmanden til drabet.

- De henvendelser vil vi arbejde videre med i dag (tirsdag, red.). Vi håber også stadig på at få flere. Mange gange skal folk lige fordøje, hvad det er, de har fået at vide, før de henvender sig, siger Jack Liedecke.